Niko Kovač
 REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
BUNDESLIGA

VIDEO: SAMO DAN NAKON OBJAVE VELIKE VIJESTI KOVAČ DOŽIVIO NEUGODAN PORAZ Nikin Eintracht poražen od Bayera, Rebić i društvo sve dalje od Lige prvaka

Piše: HinaObjavljeno: 14. travanj 2018. 19:43

Samo dan nakon što je obznanjeno da će Niko Kovač od sljedeće sezone voditi Bayern, njegov Eintracht je izgubio u 30. kolu Bundeslige kod Bayera s 1-4 te je sve dalje od mjesta koje vode u Ligu prvaka.

U izravnom okršaju klubova koji se bore za četvrto mjesto Bayer je nadigrao klub iz Frankfurta u drugom dijelu, kada je Kovačevu momčad s tri gola uništio Kevin Volland. Eintracht je igrao bez ozlijeđenoga Ante Rebića, dok je Tin Jedvaj zaigrao za domaćine od 83. minute. Bayer se sada učvrstio na četvrtoj poziciji s 51 bodom, dok je Eintracht pao na šesto mjesto s 46 bodova, koliko ima i sedmoplasirani RB Leipzig s utakmicom manje.

Na peto mjesto je s 46 bodova skočio Hoffenheim koji je kod kuće s 2-0 porazio HSV, uz 90-minutni angažman Andreja Kramarića. HSV je u teškoj situaciji jer je predzadnji sa svega 22 boda, osam bodova od spasa.

Nogometaši Bayerna nastavili su s dominacijom u Bundesligi pobijedivši u 30. kolu u Muenchenu Borussiu (M) s 5-1. Gosti iz Moenhengladbacha su poveli golom švicarskog Hrvata Drmića u 9. minuti, ali su dokraja primili pet golova i ubilježili uvjerljiv poraz. Bavarci su utakmicu počeli bez Robbena, Riberya, Lewandowskog i Jamesa, a istakao se pričuvni centarfor Wagner s dva gola (37, 41) dok su po jednom zabili Alcantara (51), Alaba (67) i Lewandowski (82).

Hertha je preokretom u Berlinu s 2-1 pobijedila Koeln, još jedan klub kojem prijeti ispadanje. "Fenjeraš" je vodio do 49. minute, a potom je Selke s dva gola ostavio Koeln na zadnjem mjestu. Stuttgart i Hannover su odigrali 1-1, a navečer igraju Bayern i Borussia (M).

------------------------------------------------------------------------------

REZULTATI:

Hoffenheim 2 Gnabry (18), Szalai (27)

HSV 0

-------------------

Hertha Berlin 2 Selke (49, 52)

Koeln 1 Bittencourt (29)

--------------

Bayer Leverkusen 4 Brandt (20), Volland (71, 77, 88)

Eintracht Frankfurt 1 Fabian (23)

------------

Stuttgart 1 Thommy (53)

Hannover 1 Fullkrug (90+1)

------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 06:57