REUTERS
DFB POKAL

VIDEO: SAVRŠEN ZAVRŠETAK SEZONE ZA NIKU KOVAČA! Hrvatski trener slavi dvostruku krunu nakon maestralne predstave u Berlinu

Hrvatski trener Niko Kovač treću je godinu zaredom igrao u finalu Njemačkog kupa, a ovoga je puta postao jedini trener u povijesti Njemačkoga kupa koji je obranio titulu s dva različita kluba - prošle godine s Eintrachtom i ove s Bayernom! Također, ovom je pobjedom osvojio i dvostruku krunu s Bavarcima. Bayern je protiv Leipziga slavio 3:0, a strijelci su bili dvaput Robert Lewandowski i jednom Kingsley Coman.
Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2019. 20:23

RB LEIPZIG - BAYERN 0:3 (Lewandowski 29', 85', Coman 78')

LEIPZIG (4-4-2): Gulacsi - Klostermann, Konate (od 82. Haidara), Orban (od 70. Upamecano), Halstenberg – Sabitzer, Adams (od 65. Laimer), Kampl, Forsberg - Poulsen, Werner.

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Javi Martinez (od 65. Tolisso) – Gnabry (od 73. Robben), Müller, Coman (od 87. Ribery) – Lewandowski.

BERLIN – Olimpijski stadion. Gledatelja: 75.000. Sudac: Tobias Stieler (Hamburg).

IGRAČ UTAKMICE: Robert Lewandowski.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač osvojio je dvostruku krunu u Njemačkoj ove sezone s Bayernom iz Muenchena, nakon što je prije tjedan dana proslavio naslov prvaka u subotu je stigao do trofeja i u Kupu. Bayern je u finalu igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu svladao RB Leipzig sa 3-0 (1-0).

Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandowski (29, 85), prvo je pogodio odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon ubačaja Alabe, a u završnici je realizirao protunapad nakon velike pogreške igrača Leipziga, dok je jedan gol postigao Coman (78) jakim udarcem sa 15-ak metara.

Kovaču je ovo drugi uzastopni trofej u Njemačkom kupu, prošle godine je osvojio naslov s Eintrachtom iz Frankfurta svladavši u finalu upravo Bayern sa 3-1, a treću je godinu azredom vodio svoju momčad u završnom dvoboju. Prije dvije sezone izgubio je finale s Eintrachtom od Borussije iz Dortmunda sa 1-2.

Za Bayern je ovo 19. naslov pobjednika Kupa do kojega je stigao u svom 23. finalu, dok je za RB Leipzig ovo bio prvi finalni nastup u 10-godišnjoj klupskoj povijesti.

RB LEIPZIG - BAYERN 0:3 (Lewandowski 29', 85', Coman 78')

RB LEIPZIG: Gulacsi - Halstenberg, Orban, Konate, Klostermann - Forsberg, Kampl, Adams, Sabitzer - Werner, Poulsen

BAYERN: Neuer - Alaba, Hummels, Süle, Kimmich - Martinez, Thiago, Coman, Müller, Gnabry - Lewandowski

-------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - I druga će se legenda večeras oprostiti od bavarskoga dresa! Kovač vadi Comana iz igre, a ušao je Franck Ribery!

85' - GOOOL! Sjajni je Poljak sam izborio loptu, sjurio se prema Gulacsiju i zatim ga hladnokrvno prebacio za novi rekord! Četvrti je put Lewandowski postao najbolji strijelac Njemačkoga kupa, to još nikome nije uspjelo!

82' - I posljednja zamjena kod Leipziga. Konate je izašao, mijenja ga Haidara.

78' - GOOOL! Kimmich je ubacio, obrana Leipziga reagirala loše, a Coman 'šukerovski' uštopao loptu i zatim majstorski zatresao suprotne rašlje! Gulacsi je taj potez mogao samo ispratiti pogledom...

73' - Kovač još jednom daje priliku legendi Bayerna da se oprosti od bavarskoga dresa. Iz igre je izvadio Gnabryja, a mijenja ga Arjen Robben uz ovacije s tribina.

70' - Mijenja opet trener Leipziga Ralf Rangnick. Izašao je Orban, a zamijenit će ga Dayot Upamecano.

68' - Lewandowski je opet u šansi, tukao je glavom sa šest-sedam metara i nije to uopće bilo daleko od vratnice!

65' - Mijenja odmah i Niko Kovač. Izlazi Javi Martinez, a priliku dobiva Corentin Tolisso, svojedobno jedno od najskupljih pojačanja Bayerna u povijesti koji je dugih devet mjeseci pauzirao zbog ozljede.

65' - Prva zamjena kod Leipziga. U igri je Laimer umjesto Adamsa.

63' - I opet šansa za Bavarce! Müllera kao da nismo vidjeli dosad pa se i on odlučio na udarac izvan šesnaesterca, ali otišlo je to preko gola!

62' - Zahuktala se utakmica u Berlinu! Sada je Hummels pucao iz blizine, a Gulacsi fantastično brani taj prizeman udarac!

57' - Strašna šansa za Leipzig! Timo Werner je mogao vratiti Leipzig u život, izvrsno se izborio za udarac, ali je netko od Bayernovih braniča uspio blokirati taj šut!

56' - Uzvraća napokon i Bayern! Lewandowski se mogao opet upisati u strijelce, ali Gulacsi to ovaj put brani!

48' - NEUER JOŠ JEDNOM POKAZUJE ZAŠTO JE JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVIJETU! Forsberg je izbio sam ispred čudesnog Nijemca i u situaciji 'jedan na jedan' Neuer maestralno brani još jedan zicer! Kapa do poda, majstore!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Berlinu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igrači Leipziga djelovali su bolje na samome otvaranju susreta, no brzo su Kovačeve trupe pokazale da imaju veliku želju osvojiti dvostruku krunu. Bavarci su odigrali akciju za pamćenje, a Lewandowski je poentirao u velikom stilu. Nakon tog pogotka glavnu su riječ vodili isključivo igrači Bayerna, a rezultat je do kraja poluvremena mogao biti i veći.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

41' - ČUDESNA REAKCIJA BRANIČA LEIPZIGA! I opet su Bavarci izigrali suparnika, Coman je prošao kroz cijelu obranu, a zatim i vratara Gulacsija, pucao je po golu, a požrtvovno je glavom skinuo taj udarac Ibrahima Konate!

35' - Primirili su igru nogometaši Bayerna, Leipzig djeluje kao grogirani boksač u ovim trenucima...

29' - GOOOL! Bayernova akcija bila je užitak za gledanje, pravo malo remek-djelo! Na kraju je Alabin centaršut Lewandowski tako majstorski pospremio glavom da će se pogodak još dugo pregledavati po društvenim mrežama!

19' - Isprobao je sada i Alaba svoj udarac, ali nije to bilo opasno za Leipzig, lopta odlazi daleko od gola...

11' - STRAŠNA OBRANA POVRATNIKA U MOMČAD MANUELA NEUERA! Zasigurno jedna od najljepših obrana sezone! Nakon kornera je najviše skočio Poulsen i tukao glavom s pet metara, a čudesni Neuer refleksno reagirao i rukom skinuo taj zicer nad zicerima!

6' - Paklena je atmosfera na Olympiastadionu u Berlinu, tresu se tribine od gromoglasnog navijanja! Spektakl za naježiti se...

3' - Bayern je prvi zaprijetio, pucao je Gnabry iz blizine, više kao upozorenje igračima Leipziga da opasnost prijeti od samoga početka!

1' - Počela je utakmica u Berlinu!

-------------------------------------------------------

19.55: Igrači su istrčali na berlinski Olympiastadion. Glavni sudac je Tobias Stieler. Čini se da je stadion koji ima kapacitet od 74,475 gledatelja ispunjen do posljednjeg mjesta, atmosfera je sjajna i sve je spremno za početak!

19.00: Objavljeni su službeni sastavi. U Bayernov sastav vraća se kapetan Manuel Neuer za kojeg je Kovač uoči dvoboja rekao da je njihov 'kamen-temeljac'. U sastavima nema iznenađenja, u berlinskom će se finalu sučeliti najjače trenutne postave.

Linker
25. travanj 2024 00:37