Reuters/Tony O'Brien / Action Images via Reuters
PREMIER LIGA

VIDEO: SENZACIONALAN POGODAK MESUTA ÖZILA U MINIMALNOJ POBJEDI ARSENALA NA EMIRATESU Alonso bombom s dvadesetak metara donio slavlje Chelseaju

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. prosinac 2017. 19:56

Minimalne pobjede ostvarili su u domaćim susretima Chelsea i Arsenal, koji su bili veliki favoriti protiv Southamptona i Newcastlea. Bluesi su se bodovno izjednačili s Manchester Unitedom kojeg očekuje gostovanje kod WBA, dok Arsenal ima pet bodova manje.

Chelsea je s Hazardom kao 'lažnom devetkom' bio znatno bolji suparnik od Svetaca, no jedini je pogodak za aktualnog prvaka postigao Marcos Alonso iz slobodnog udarca u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Zanimljivo je da se menadžer aktualnog engleskog prvaka jučer spominjao kao mogući nasljednik Zinedinea Zidanea na klupi Reala.

Topnici su nadigrali Newcastle koji je bez pobjede već mjesec i pol te se nalazi u zoni ispadanja, a gol odluke zabio je Mesut Özil sredinom prvog dijela kad je jednu odbijenu loptu krasno iz voleja lijevom nogom smjestio pod gredu.

- Sve u svemu, zaslužili smo pobjedu, imali smo niz prilika, dominirali smo. Igračima je bilo fizički teško nakon tri utakmice u šest dana. Özilov gol bio je dragulj, sjajan pogodak. Dobro je da postiže važne golove - izjavio je Arsenalov menadžer Arsene Wenger.

Iznenađenje je priredio i Huddersfield, koji je uvjerljivo slavio na gostovanju kod Watforda. Poveli su gosti već u 6. minuti preko Kachunge, na 0:2 ubrzo je povisio Mooy, a nakon isključenja domaćeg igrača Deeneya u 33. minuti bilo je jasno da će Watford teško doći do preokreta.

U nastavku su i gosti zaigrali s igračem manje, u 61. minuti isključen je Hogg, no to ih nije spriječilo da uzmu puni plijen i približe se sredini ljestvice. Bodove su podijelili Brighton i Burnley, za domaćina je Murray u 36. minuti promašio kazneni udarac, tukao je iznad grede.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 09:55