REUTERS/Bobby Yip
FRANCUSKI SUPERKUP

VIDEO: TEŽAK POTOP SUBAŠIĆEVE EKIPE, VELIKI BUFFON UZEO PRVI TROFEJ NAKON ODLASKA IZ ITALIJE Utakmicu obilježila majstorija argentinske zvijezde

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2018. 18:54

Paris Saint-Germain osvojio je svoj prvi trofej u novoj sezoni. Nadigrali su Monaco s velikih 4:0 na sportskom centru Shenzhen Universiade u Kini. Subašić još uvijek koristi pravo na odmor te u ovoj utakmici nije nastupio.

Nakon neizvjesnog početka, Angel di Maria je izveo pravu majstoriju iz slobodnog udarca i pogodio za vodstvo u 33. minuti. 20-godišnji Francuz Christopher Nkunku dodao je još jedan pogodak u završnici prvoga poluvremena.

U drugome poluvremenu Timothy Weah, sin legende Milana i aktualnoga predsjednika Liberije Georgea Weaha, povisio je prednost na 3:0 u 67. minuti. U 76. minuti u igru je ušao i Neymar čiji se dolazak dočekao s oduševljenjem, ali brazilski čarobnjak u tako malo vremena nije pokazao previše.

(Prvi gol Di Marije na 2:27)

Di Maria je izvrsnu igru okrunio svojim drugim pogotkom u sučevoj nadoknadi i time najavio dominaciju Parižana u predstojećoj sezoni.

Ova utakmica je bila i natjecateljski debi za legendarnog vratara Gianlugija Buffona, ujedno i njegov prvi trofej s PSG-om.

Francuska Ligue 1 počinje 10. kolovoza. PSG kod kuće dočekuje Caen 12. kolovoza, a dan ranije će Monaco u goste Nantesu.

Linker
15. travanj 2024 10:21