Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
NO BIJELIH VRLO JASAN

VIDEO: U HAJDUKU OBJASNILI ŠTO OČEKUJU OD KANDIDATA ZA NOVOG PREDSJEDNIKA KLUBA Tri stvari će biti jako bitne

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 18:46

HNK Hajduk je u ponedjeljak sazvao izvanrednu pressicu za novinare. Nitko iz medija nije znao o čemu će se razgovarati, a onda se pred okupljenima pojavio predsjednik Jasmin Huljaj i poručio kako napušta klub.

- Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon 6 mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija je isto doprinijela u donošenju odluke. Zajedno radimo na jednoj dobroj tranziciji. Napravili smo dobar prijelazni rok i posložili smo dosta toga u klubu - kazao je Huljaj, a onda je predsjednik NO-a Hajduka pojasnio što se očekuje od kandidata za njegovo mjesto.

- Tri stvari će biti bitne. Mora imati emociju, da navija i diše za Hajduk koliko god to nije možda politički i profesionalno korektno. Mora biti stručna osoba. I treće mora biti osoba koja će držati kontinuitet. Da Hajduk ne bude klub koji će sva tri mjeseca mijenjati trenera i sl. Nikakvi potresi, rezovi, smjenjivanja... Treba slijediti viziju, orijentirati se na mlade igrače...", objasnio je Perasović.

VIDEO: Jurica Radić

Hajduk je kod posljednje smjene potonuo na više razina?

"Skratit ćemo taj vremenski postupak potrage za novim predsjednikom. Tu će Huljaj biti cijelo vrijeme. Znamo kakva smo sredina i tu ne ide bez emocija. Tražio se moment koji je u interesu kluba. Ovo će biti napravljeno na bitno drugačiji način. Tranzicija će biti napravljene u iduća 2-3 tjedna. Predsjednik je sve napravio kako ne bi bilo potresa", poručuje predsjednik NO-a.

Hoće li biti zamjenika?

"Sigurno ćemo htjeti izgraditi klub koji ima prepoznatljiv sustav, a dio tog sustava je da postoje i zamjenici. Naša je želja da se klub ustroji da sam svojim snagama rješava potencijalno problematične situacije. Nije isključeno da će to biti netko iz kluba, ali nije ni da će biti netko koga ćemo tražiti natječajem", jasno je za kraj izjavio Perasović.

Linker
24. travanj 2024 18:53