Screenshot: Youtube
PRIPREMNA UTAKMICA

VIDEO: VELIKI PREOKRET HAJDUKA U DRUGOM POLUVREMENU Splićani Makedoncima zabili tri gola u samo 12 minuta, Kreković dvostruki strijelac

Nogometaši Hajduka odigrali su svoju treću prijateljsku utakmicu u sklopu priprema u turskom Beleku. Splićani su pobijedili makedonski Vardar s 3:1. Prethodno su igrači Igora Tudora remizirali s Grasshopperom (1:1), te uvjerljivo savladali mađarski Honved (5:0).
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 17:53

HAJDUK - VARDAR 3:1 (Kreković 73', 85', Teklić 82' / Mičevski 12')

HAJDUK (3-4-3): Posavec – Ismajli, Bradarić, Radić – Juranović, Jurić, Hamza, Jakoliš – Eduok, Blagaić, Caktaš (od 64.: Ljubić – Simić, Vučur, Radić – Čolina, Nejašmić, Jradi, Tahiraj – Teklić, Delić, Kreković)

TRENER: Igor Tudor.

VARDAR: Gačevski, Đurovski, Novak, Toševski, Brdarovski, Mičevski, Redžepi, Velkoski, Ignjatov, Cvetanovski, Ibiši. (Još su igrali: Ilič, Mladenovski, Najdovski, Naumčevski, Petejčuk, Ali, Dimovski, Junior, Popzlatanov, Avramovski, Kolevski)

TRENER: Aleksandar Vasoski

Bijeli su od samoga početka napadali, no vodeći klub Sjeverne Makedonije je iz kontre, iz svoga prvoga pravoga prelaska centra došao u vodstvo kad je zabio Mičevski koji se sam sjurio po desnoj strani. Ništa nije mogao Josip Posavec koji se vratio na vrata Hajduka nakon 79 dana. Hajduk je bio bolji i nakon gola, blizu izjednačenja bili su najprije Caktaš, pa potom i Hamza u 15. minuti, ali lopta nije htjela u mrežu.

U 18. minuti je Juranović ušao u kazneni prostor iz drugoga plana, ali je pogodio vanjski dio mreže. Tri minute nakon toga je pokušao Caktaš izravno iz slobodnoga udarca iskosa s lijeve strane, no Gačevski se nije dao iznenaditi. Čak je Cvetanovski u 30. minuti mogao povećati vodstvo, no u istoj minuti mogao je Blagaić izjednačiti, ali pucao je sa deset metara ravno u Gačevskoga. Nakon Blagaićeva kornera u 32. minuti Eduok je pucajući glavom prebacio istrčaloga Gačevskog, no kolege iz obrane očistile su opasnost. Gačevski je u 38. minuti odlično reagirao na udaraca Caktaša sa 20 metara, odbio je u korner. Vardar je bivao sve hrabriji, pa je tako u 40. minuti Posavec spasio obranivši zicer s 3-4 metra.

U nastavak je Hajduk ušao s istom postavom, dok je Vardar krenuo s novom jedanaestoricom. Prvi događaj u Vardarovu kaznenom prostoru imao je Caktaš, no nije stigao pucati, a malo nakon toga je sa 16 metara probao Juranović, no njegov udarac bio je neprecizan, jer mu lopta nije dobro sjela. Na drugoj strani je Junior iz blizine iz teške pozicije pucao preko gola, a u 61. se intervencijom istaknuo Posavec obranivši udarac sa 16 metara. Dobrim obranama istaknuo se i Ljubić koji je još s devetoricom igrača ušao u 64. minuti.

Dva puta je obranio teške šuteve, u razmaku od samo dvije minute. Prije toga je Hajduk imao jedan pokušaj kada je pucao Delić, precizno, ali nedovoljno snažno. Zanimljiva je bila Tudorava impostacija jer su na kontra stranama igrali bekovi – Čolina desno, dok je Tahiraj zauzeo poziciju na lijevoj strani, a valja spomenuti da se vratio i stoper Simić koji se oporavio od ozljede.

Hajduk je izjednačio rezultat kada je Delić ubacio zdesna pa je pucao Čolina, a lopta došla do Krekovića je iz druge uspio zabiti. Pogodak za preokret djelo je Tonija Teklića koji je ljevicom pogodio sa 18 metara u suprotni kut. Pred sam kraj je Kreković svojim drugim pogotkom još uljepšao pobjedu čime se prometnuo u junaka pogodivši malu mrežu s ruba kaznenoga prostora.

Linker
24. travanj 2024 04:46