Foto: Vlado Kos / CROPIX
UVERTIRA U NASTAVAK SEZONE

'VINKOVAČKI 'IBRAHIMOVIĆ' SPASIO OSIJEK U POSLJEDNJIM TRENUCIMA Sedamnaestogodišnjak se ukazao kada je najviše trebalo

OSIJEK S uglednim rumunjskim prvoligašem Kuleševićevi igrači odigrali neriješeno 1:1 zahvaljujući sedamnaestogodišnjaku
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 18:49

OSIJEK - DINAMO BUKUREŠT 1:1 (Beljo 81' / Perović 15')

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Šutalo, Škorić, Majstorović, Bočkaj - Kleinheisler, Jugović - Grezda, Pilj, Ndockyt - Marić; još su igrali u drugom poluvremenu: Malenica, Lončar, Šorša, Talys, Silva, Kamenar, Špoljarić, Mance, Mandić, Marin, Beljo, Todoroski.

TRENER: Ivica Kulešević.

DINAMO: Stratton, Bejan, Puljić, Rauta, Filip, Serban, Sin, Fabbrini, Lazar, Perović, Moldoveanu, Sresku; još su igrali: Popescu, Popa, Mihaiu, Bani, Diuf, Mrzljak, India

TRENER: Dušan Uhrin.

Početkom utakmice trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević izabrao je formaciju 4 - 2 - 3 - 1 u koju je rasporedio svoj udarni sastav. Ali, udarni sastav samo za ovaj prijateljski ogled s Dinamom iz Bukurešta. Nekako su mlako ušli u igru njegovi igrači. Grezda je doduše mogao nešto ozbiljno učiniti u napadu već u 3. minuti.

I pokušao je, ali samo pokušao jer učinka tada nije bilo. Rumunjski ugledni prvoligaš je klub u ozbiljnim novčanim problemima, ali očito ne i u manjku igračke kvalitete. Osjetili su igrači Dinama da Osijek nije pravi, da je na krivi način otvorio utakmicu, pa su se preselili na njegovu polovicu igrališta i natjerali ga da više računa vodi o obrani svojih vrata nego o napadu. U 15. minuti je Sin poslužio Perovića do kojeg je došla lopta preletjevši Škorića i onda se našao sam pred vratarom Ivušićem pa mu spretno uputio udarac koji je kroz njegove raširene noge odveo loptu u mrežu. Tek su se tada trgnuli Osječani, zaigrali s više napadačkih ambicija i prijetili poravnanjem. Marić je u 23. minuti uputio snažan, neugodan udarac s visine kaznenog prostora s lijeve strane. Čuvar mreže Rumunja, Stratton je loptu uspio odbiti, ali samo do Grezde koji je, činilo se, imao pred sobom formalnost glavom poslati loptu u njegova vrata. Međutim, pucao je mlako pa gola u mreži Dinama nije bilo. U 44. minuti je Bočkaj gotovo s istog mjesta odakle je pucao Marić prije prve velike prigode Osijeka uputio snažan udarac pod gredu, ali Stratton je sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu netaknutom i osigurao Dinamu odlazak na odmor s minimalnom rezultatskom prednosti.

S osam je novih igrača Osijek ušao u nastavak igre, a nakon još pola sata i dodatnom trojicom. A igrao je kako je i završio prvih 45 minuta s pritiskom ka kaznenom prostoru Rumunja. Imao je i vrlo izglednu prigodu za poravnanje u 55. minuti kad je Ndockyt s desne strane upotrebljivom loptom poslužio Pilja koji se nalazio na petnaest metara od protivničkih vrata ali i pucao nisko pokraj njih. Jednom je na drugoj strani morao spašavati svoju mrežu i vratar Bijelo-plavih Malenica, ali bio je i oprezan i siguran. Bez kontakta s protivničkim igračem u 67. minuti za zadnju ložu lijeve noge uhvatio se Kamenar i potražio liječničku pomoć a nakon što mu je ukazana i što jedno vrijeme proveo izvan terena ipak se vratio na travnjak.

Momčad Dinama je imala kontrolu igre ne dopuštajući Osijeku da ozbiljnije prijeti. Ali, ipak, Mance je u 79. minuti snažno pucao s visine kaznenog prostora samo što je naciljao točno u sredinu vrata gdje je lopta došla u naručje vratara rumunjske momčadi. Međutim, Bijelo-plavi su u 81. minuti došli do poravnanja rezultata. Dion Drena Beljo, najmlađi njihov suigrač, sedamnaestogodišnjak, odlično se snašao u kaznenom prostoru Dinama, oslobodio se i čuvara koji ga je uporno pratio pa onda s dvanaest metara zatresao mrežu udarcem koji je uputio u donju lijevu stranu.

To je bio trenutak kojim je Osijek naplatio sve dotadašnje napore da savlada vratara Dinama. Malo je nedostajalo da u posljednjoj minuti utakmice dođe i do pobjede. Odlično je na ubačaj Todoroskog reagirao Mance i glavom loptu poslao pod gredu, ali vratar Rumunja je uspio njegov udarac obraniti prebacivši loptu preko grede u korner.

Linker
20. travanj 2024 00:12