Getty Images
NAPADAČ U SJAJNOJ FORMI

VRATIO SE NAKON OZLJEDE I NASTAVIO TRPATI KAO NA TRACI! HRVAT ŽELI SRUŠITI LEGENDU 'Želim ovdje ostati i zabiti tih 18 golova da prestignem Olića'

VRATIO SE NAKON OZLJEDE I NASTAVIO TRPATI KAO NA TRACI! HRVAT ŽELI SRUŠITI LEGENDU VATRENIH 'Želim ovdje ostati i zabiti tih 18 golova da prestignem Olića'
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. prosinac 2019. 23:31

Andrej Kramarić zabio je pobjednički gol protiv Borussije Dortmund u 87. minuti u 17. kolu Bundeslige.

- Sretan sam i zadovoljan pogotkom i pobjedom, ali moramo biti svjesni da je Borussia bolja ekipa s kvalitetnijim pojedincima. Vodili su 1:0 gotovo cijelu utakmicu, možda su mogli zabiti još gol-dva, imali smo malo više sreće. U drugom poluvremenu oni su vjerojatno i malo energetski pali s obzirom da su imali jako puno utakmica tijekom sezone. Tada smo našli priliku i pred kraj ih lomili, te dvaput zabili. Kad gledam sezonu nismo imali idealne rezultate, pobjeđivali smo najbolje poput Bayerna i Dortmunda, a gubili od lošijih kao što su Mainz, Augsburg, Freiburg, neodlučeno smo odigrali s Fortunom. I sve to doma. Na kraju smo bodovno OK, iako je moglo biti i puno bolje, ali moram biti iskren, nemamo kvalitetu kao prijašnjih godina, tako da je teško očekivati da ćemo ostvariti nešto jako veliko - kazao nam je Kramarić, koji je krasno zabio glavom nakon duplog-pasa. Baš golgeterski, trenira li posebno udarce glavom?

- Sam sebe sam iznenadio. Lopta je bila dosta teška, išla mi je unatrag, možda se na televiziji i ne vidi dobro kako je to zapravo bilo. Začudio sam što sam je uspio zavrnuti u drugi kut, bio sam oduševljen. Nije prvi gol koji sam dao glavom, snalazim se. Na pravom sam mjestu u pravo vrijeme i pogodim.

Koljeno ne boli

Statistika kaže da mu je to 55. pogodak u Bundesligi, Ivica Olić ima 72. Dakle, ostanete li sljedeće sezone u Njemačkoj velike su šanse da budete najbolji strijelac među Hrvatima u toj prestižnoj ligi.

- Još sam mlad, mogu igrati još deset sezona. Samo da ostanem zdrav. Dobro, nisam Cristiano Ronaldo, ali dalo bi se igrati prilično dugo. Naravno da mi je želja ostati u Bundesligi i zabiti tih 18 golova da prestignem Olića.

Kako je koljeno koje vas je dugo držalo izvan terena?

- Ne boli me, zna biti malo otečeno, ali navikao sam se. Bitno je da ne boli, tako je sve OK. Sad imam odmor dvanaest dana, idem u toplije krajeve - zaključio je Andrej Kramarić.

Hrvatski reprezentativac propustio je početak sezone nakon što je operirao koljeno i nije igrao prvih osam kola. Čim je zaigrao prometnuo se u čovjeka odluke, zabio je odmah po pogodak u pobjedama protiv Schalkea i Herthe. No, bilo je to previše za koljeno, pa je propustio novo reprezentativno okupljanje i dvije sljedeće utakmice u prvenstvu. Ipak, od 24. studenoga odigrao je sve utakmice za svoju momčad skoro u punoj minutaži, što je dokaz da je ozljeda iza njega. Ove je jeseni nastupio u osam bundesligaških utakmica, zabio je pet pogodaka.

Inače, nakon što su u četiri utakmice osvojili tek jedan bod, nogometaši Hoffenheima na pravi su način zaključili ovu godinu. U tri dana ostvarili su dvije pobjede i mirnije će na kratak odmor uoči nastavka Bundeslige, koji je na rasporedu za 20-ak dana. U utorak je momčad iz Sinsheima slavila kod Uniona u Berlinu, a prekjučer su doma porazili Borussiju Dortmund.

Ugledno društvo

Inače, Kramarić 30. studenoga u remiju s Fortunom zabio svoj 54. bundesligaških pogodak u karijeri, preskočivši tako Mandžukića na ljestvici najboljih hrvatskih strijelaca elitnog njemačkog razreda. Negdašnji napadač Dinama, Lokomotive, Rijeke i Leicestera tako je postao drugi na toj ljestvici, ispred njega je još jedino pomoćni trener Vatrenih Ivica Olić. On je nastupajući za Herthu, HSV, Bayern i Wolfsburg zabio 72 pogotka

Andrej Kramarić je u uglednom društvu, osim dvojca koji je nogometnu abecedu naučio u Marsoniji, Olića i Mandžukića, Top pet najboljih strijelaca Hrvata zaključuje dvojac Petrić - Klasnić. Oni nisu nikada zaigrali u HNL-u, za razliku od spomenutog trojca, koji su ostavili značajan trag u nacionalnom prvenstvu. Kramarić je sa 67 pogodaka 17. na vječnoj ljestvici strijelaca, Mandžukić je zabio 56 i zauzima 32. mjesto, a Olić je sa 53 na 39. mjestu.

Linker
25. travanj 2024 06:46