CROPIX/Arhiva
POVRATAK U PROŠLOST

ZABORAVLJENI DINAMOVAC OTKRIO URNEBESNU ANEGDOTU IZ MAKSIMIRA 'I danas se nasmijem pregovorima s Dinamom. Zamislite kakav je to cirkus bio...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2017. 21:59

Miroslav Dujmović (39) svojedobno je puno obećavao, a životni put odveo je ovog bosanskog nogometaša u zagrebački Dinamo u prvom dijelu sezone 2001/02.

Spletom životnih okolnosti bivši napadač Širokog Brijega, Jedinstva i Hrvatskog dragovoljca nije uspio na Maksimiru iako je odigrao nekoliko utakmica za Modre. U razgovoru za sportsport.ba Dujmović se prisjetio pregovora sa zagrebačkim klubom.

"I danas se nasmijem kad se sjetim kako su izgledali moji pregovori s Dinamom. Sa mnom je u Zagreb tada otišao prijatelj Mladen koji je imao svega 17 godina. Zamislite kako je to izgledalo, to je cirkus bio. U klupskim prostorijama nas je dočekala sva elita iz kluba, što je mene toliko impresioniralo da sam se pitao kako je onda u Real Madridu. Nakon što smo sjeli za stol i počeli polako da razgovaramo o svemu, prijatelj me je udario po nozi i rekao da je gladan, a čim su to ljudi iz Dinama čuli, odmah su prekinuli pregovore i njemu osigurali hranu", objašnjava Dujmović.

"U toj pauzi tadašnji sportski direktor Ivan Bedi mi je rekao: 'Miro, nemoj da se sada dogovorimo 15 kuna, a da sutra bude 20'. Prijatelj čim je to čuo odmah je ustao i rekao: 'Čega 15? Čega 20?', a Bedi onako iznenađen njegovom reakcijom objašnjavao je da je ustvari karikirao. Nije želio da danas dogovorimo jedno, a sutra da bude nešto drugo. Na to sve potpisali smo četvorogodišnji ugovor vrijedan milijun maraka, dok je Jedinstvo na ime odštete dobilo 300 tisuća. No, problemi su tek uslijedili kada se sve to završilo, pošto sam dugo morao tražiti automobil koji sam parkirao u Zagrebu".

Otkrio je i što se zapravo dogodilo u Dinamu...

'Teško je reći zašto nisam uspio. Imao sam i nekih pehova. Recimo, poslije dvije godine, kada sam se taman ustalio, na utakmici u Osijeku me je bez razloga udario jedan navijač. Pretrčao je tridesetak metara, prvo me udario šakom u zatiljak, pa zatim još i nogom na zemlji. Zadobio sam tad potres mozga, bio u nesvijesti... To me je malo izbacilo iz ritma, kasnije se bilo teško vratiti, pa je raskid ugovora bio najbolje rješenje", zaključio je napadač koji je za Modre odigrao šest službenih utakmica u kojima se nije upisao među strijelce.

Linker
17. travanj 2024 06:56