Kaz Photography / Getty Images
OSTAO ŠOKIRAN

'ZAHVALIO MI JE NA SVEMU ŠTO SAM UČINIO ZA NJEGA I KRENUO NA AVION...' Bivši trener Dinama u velikom šoku nakon groznih vijesti

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2019. 16:35

UŽIVO: NOVOSTI OKO NESTANKA EMILIANA SALE

20.30 - Policija otoka Guernsey potvrdila je da su u moru tijekom pretrage nađeni brojni predmeti za koje se vjeruje da su zapravo dijelovi zrakoplova. Riječ je o neslužbenoj informaciji koja bi trebala biti potvrđena sutradan ujutro kada će se potraga nastaviti.

19.15 - Okupljeni Nantesovi navijači odaju počast Sali pjesmom, molitvama.

18:15 - Policija otoka Guernsey potvrdila je da je potraga za danas završena. Nastaviti bi se trebala sutradan ujutro.

Nestanak argentinskog nogometaša Emiliana Sale, najboljeg golgetera Nantesa Vahida Halilhodžića, koji je trebao realizirati transfer u Cardiff, jedna je od glavnih tema u svjetskim mediji. Privatni zrakoplov u koji se ukrcao nestao je na potezu između Francuske i Engleske, a u njemu su bili samo Sala i pilot. Kontrola leta je izgubila kontakt s aviononom sinoć oko 20 sati, a zadnji je put primjećen iznad otoka Alderney. Nekoliko minuta prije nestanka s radara pilot je tražio dozvolu za izvanredno slijetanje. Odmah je pokrenuta potraga, a strahuje se od najgoreg.

Dobili smo prijepodne nakratko Vahida Halilhodžića. Jedva se javio, glas je bio tih, drhtav, lako je bilo iščitati tugu. Vijest kako je nestao zrakoplov u kojemu je bio Emiliano Sala, njegov dojučerašnji glavni napadač, potpuno je 'ubila' Nantesova trenera.

- Ne mogu puno ni pričati, šokiran sam. Svi smo u velikom šoku, cijeli klub, igrači. Nevjerojatno, pa jučer je još bio s nama - gotovo je jecao Vaha, koji je, zapravo, jedan od najzaslužnijih što je Sala napravio veliki transfer u Cardiff. Naime, od 13 golova protekle jeseni, devet ih je zabio otkad je Halilhodžić na klupi.

- Imali smo fantastičan odnos, u tih nekoliko mjeseci jako smo se zbližili. Kad sam došao u Nantes, on je bio u teškoj situaciji, neraspoložen, nije bio u formi i ja sam s njim puno razgovarao. Govorio sam mu kako imam povjerenja u njega i kako vjerujem da će se podići u formi i početi zabijati, bio sam mu potpora i pokazalo se da nisam pogriješio. Bio je zadnjih mjeseci jako dobar igrač, odličan momak kojega su svi u svlačionici voljeli.

MUSCAT, OMAN - OCTOBER 08: Head coach Vahid Halilhodzic of Japan looks on prior to the start of the 2018 FIFA World Cup Asian Group E qualifying match between Syria and Japan at Seeb Stadium on October 8, 2015 in Muscat, Oman.  (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Francois Nel/Getty Images
Vahid Halilhodžić

Zastao je, još jednom teško udahnuo.

- Znate, meni je teško palo i što on odlazi u Cardiff, teško sam se s time pomirio. Ali, što je to prema ovome, strašno... Ne, još nema vijesti o njemu, ni avionu, nisu ništa našli...

Nikakvih novosti tada još nije bilo, osim da je Sala bio u nesretnom zrakoplovu, nadali su se mnogi čudu, ali su već pričali o najgorem. Nantes je već odgodio i trening, jednostavno, nikome nije bilo do nogometa.

- Trebali smo igrati i u srijedu jednu Kup utakmicu, ali ništa od toga, ne možemo, svi smo utučeni.

Onda je Vaha opisao svoju zadnji susret sa Salom. Samo nekoliko sati prije no što je zrakoplov uzletio prema Cardiffu.

- Došao je u ponedjeljak u klub, oprostio se od suigrača, a mi smo bili zajedno na ručku. Zahvalio mi je na svemu što sam učinio za njega, oprostili smo se, kažem, nije mi bilo drago što odlazi. A onda je krenuo na taj zrakoplov. I ujutro vidim vijest... Najgori, najteži dan u karijeri, u životu. Oprostite, ne mogu više pričati - pozdravio je Vaha, sad već potpuno plačnog glasa.

Linker
24. travanj 2024 09:06