Marlos
REUTERS/Valentyn Ogirenko / REUTERS

OVO NE ZVUČI DOBRO

ZASTRAŠUJUĆE VIJESTI ZA HRVATSKU UOČI JEDNE OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA GENERACIJE Legendarni Ševčenko za 'operaciju Vatreni' zove sjajnog Brazilca!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.09.2017. u 20:31

 • Samo deset dana prije moguće ključne utakmice za prvo mjesto u skupini I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo između Ukrajine i Hrvatske u Kijevu ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko dobio je veliko pojačanje jer je ukrajinsko državljanstvo dobio 29-godišnji Brazilac Marlos i očekuje se kako će ga Ševčenko odmah pozvati u nacionalnu momčad.

  Marlos je u Ukrajinu stigao 2012. godine kada je postao igrač Metalista iz Harkiva da bi 2014. prešao u Šahtar iz Donecka.

  "Uzimanje ukrajinskog državljanstva bila je Marlosova odluka. Ovo je dobra vijest kako za Šahtar tako i za reprezentaciju Ukrajine. Radi se o kvalitetnom igraču s odličnim ljudskim kvalitetama", rekao je trener Šahtara Paolo Fonseca.

   

  Dva kola prije završetka kvalifikacija Hrvatska je na vrhu skupine I sa 16 bodova koliko ima i drugi Island, dok je Ukrajina četvrta sa 14 bodova koliko ima i treća Turska.

  Hrvatska će 6. listopada u Rijeci ugostiti Finsku, dok će Ukrajina istovremeno gostovati kod Kosova u Skadru. Tri dana potom slijedi odlučujuća utakmica u Kijevu.

  U 9. kolu 6. listopada u ovoj skupini će još igrati Turska - Island u Eskisehiru, dok će 9. listopada Turska gostovati kod Finske u Turkuu, a Island će ugostiti Kosovo u Reykjaviku.

  Izravni plasman na SP izborit će pobjednik skupine dok će drugoplasirana reprezentacija u dodatne kvalifikacije.

  Iz drugih medija