Denis Doyle/Getty Images
ILEGALAN PRISTUP

'ZBOG MODRIĆA SU SE PREKRŠILA PRAVILA' Bivši menadžer Tottenhama otkrio dosad nepoznati detalj: 'Luka mi je rekao da ga je zvao cijeli dan, svaki dan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2019. 12:01

Harry Redknapp, bivši menadžer Tottenhama, otkrio je kako je bivši Chelseajev menadžer Andre Villas-Boas pokušao dovesti Luku Modrića u redove svoje momčadi dok je on bio igrač Spursa pod ugovorom.

Redkkapp je u emisiji 'Footbal Show' na Yahoo Sportu rekao kako mu je Modrić priznao da Villas-Boas pokušava dovesti bez znanja njegovog kluba.

Modrić je igrao za Tottenham između 2008. i 2012. godine, a Villas-Boas je Chelsea vodio između 2011. i 2012. godine.

"U to vrijeme menadžeri su zvali igrače bez znanja samih klubova. Sjećam se kada sam bio u Tottenhamu i Luka Modrić mi je došao i rekao: 'Chelsea mi je na liniji i Villas-Boas me zove cijeli dan, svaki dan'. Tada je bio menadžer Chelseaja, a to je bilo kršenje pravila", rekao je Redknapp.

Zanimljivo je kako je upravo Villas-Boas potom naslijedio Redknappa na klupi Tottenhama u srpnju 2012. godine.

"Mene su se riješili, a dali posao njemu, čovjeku koji je želio dovesti njihove najbolje igrače šest mjeseci. Nešto to nije kako treba", dodao je Redknapp.

Michael Regan/Getty Images

Članak 18.3 FIFA-inog pravilnika kaže kako bilo koji klub prije stupanja u kontakt sa igračem kojeg želi dovesti mora pismenim putem stupiti u kontakt s njegovim aktualnim klubom. Tek dana pregovori s igračem mogu započeti. Chelsea se našao u problemima zbog ilegalnih pokušaja dovođenja igrača i prije Villas-Boasovog dolaska u klub. 2009. godine FIFA im je izrekla zabranu dovođenja igrača zbog 'slučaja Kakuta', iako je kasnije CAS poništio takvu presudu.

Andre Villas-Boas
Epsilon/Getty Images / Getty Images

Komentirao je Redknapp i situaciju s Edenom Hazardom koji je na korak od odlaska iz Chelseaja u Real Madrid.

"Mislim da će finale Europske lige biti njegova zadnja utakmica za Chelsea. Kakva šteta. On je fantastičan igrač, jednostavno ga obožavam gledati. Imam osjećaj da će biti u Real Madridu sljedeće sezone", objasnio je danas 72-godišnji Redknapp.

Linker
24. travanj 2024 02:08