REUTERS/Alessandro Garofalo
TALIJANI SE RASPISALI

ZBOG 'PSIHOLOŠKOG PRITISKA' BUFFONOV NASLJEDNIK 'BJEŽI' SA SAN SIRA? Europski velikani već stali u red jer mogli bi ga dovesti potpuno besplatno

Piše: HinaObjavljeno: 12. prosinac 2017. 15:36

Mladi vratar Milana Gianluigi Donnarumma tvrdi da je na njega izvršen "psihološki pritisak" ovo ljeto kako bi produljio ugovor s tim klubom do 2021. godine, a kojeg sada namjerava raskinuti, pišu u utorak talijanski mediji.

Prema pisanju "Corriere della Sera", Donnarummin agent, moćni Mino Raiola (Ibrahimović, Balotelli, Pogba...), zatražio je od Milana poništenje ugovora zbog tih pritisaka. Kako dodaje "Corriere della Sera", ni Raiola ni igračev odvjetnik nisu bili prisutni kada je Donnarumma potpisao produljenje ugovora.

Donnarumma jer prvi vratar Milana otkako ima 16 godina i u reprezentaciji već ima status nasljednika Gianluigija Buffona koji se odlučio na reprezentativnu mirovinu.

Ako ugovor o produljenju na tri godine bude poništen, Donnarumma se vraća na stari ugovor koji ističe 30. lipnja iduće godine što bi ga učinilo slobodnim igračem u ljetnom prijelaznom roku.

Neki mediji pišu da PSG već pregovara s Raiolom oko transfera Donnarumme u slučaju da Milan ne uspije ostvariti plasman u Ligu prvaka, što mu je cilj ove sezone. Milan je, unatoč pojačanjima vrijednim više od 200 milijuna eura, trenutačno sedmi u prvenstvu sa devet bodova zaostatka od zadnjeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

U lipnju je Donnarumma najprije odbio produljiti svoj ugovor s Milanom, izazvavši bijes navijača koji su na jednoj utakmici u Poljskoj izvjesili natpis "Dollarumma" i bacali lažne zelene novčanice oko njegovog gola.

Mladi je vratar na kraju popustio i potpisao produljenje na tri godine, a mediji tvrde da je za to dobio godišnju plaću od pet milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 03:23