TRONDHEIM, NORWAY - AUGUST 09:Zinedine Zidane of Real Madrid celebrate victory with Mateo Kovacic and Luka Modric after theUEFA Super Cup match between Real Madrid and Sevilla at the Lerkendal Stadion on August 9, 2016 in Trondheim, Norway. (Photo by Trond Tandberg/Getty Images)
Trond Tandberg/Getty Images) / Getty Images

ŠPANJOLCI SE RASPISALI

ZINEDINE ZIDANE IMA 'PROBLEM' S HRVATSKOM Je li ovo glavni razlog zbog kojeg će Francuz već unaprijed otpisati Luku Modrića za veliki derbi?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.11.2017. u 11:39

 • Je li trener Real Madrida Zinedine Zidane već otpisao Luku Modrića za veliki derbi protiv Atletico Madrida? Takvu tezu provlači španjolski dnevnik As u svom tekstu iako je gradski derbi na rasporedu tek 18. studenog, dakle tek za nešto manje od dva tjedna.

  Koji je razlog? Zidane, naime, nema običaj koristiti Modrića u utakmicama nakon nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a pred Modrićem su utakmice odluke protiv Grčke u playoffu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji (u četvrtak i nedjelju).

  Nakon rujanskih ogleda Vatrenih protiv Kosova i Turske Modrić je izostavljen u utakmici protiv Levantea, zapravo nije bio niti na klupi. U listopadu je nakon pobjede protiv Ukrajine gledao utakmicu protiv Getafea s klupe.

   

  Valja reći da je Zidane poštedio Modrića utakmice protiv Las Palmasa uoči okupljanja reprezentacije za 'akciju Grčka'. U svim spomenutim utakmicama hrvatske reprezentacije (protiv Kosova, Turske i Ukrajine) Modrić je odigrao punu minutažu i bio je vođa na travnjaku, a nema sumnje da će isti slučaj biti i u oba okršaja protiv Grka.

  Soccer Football - Champions League - Tottenham Hotspur vs Real Madrid - Wembley Stadium, London, Britain - November 1, 2017 Real Madrid coach Zinedine Zidane Action Images via Reuters/John Sibley - RC174043C610
  John Sibley / Action Images via Reuters
   

  Hoće li se stoga Zidane opet odlučiti ostaviti ga na klupi i u tako važnom okršaju, kao što je gostovanje kod Atletica? Ostaje za vidjeti.

  Statistika kaže da postoji presedan u Zidaneovom obrascu. Naime, prošle godine nakon utakmice Hrvatske i Islanda 12. studenog igrao je upravo derbi protiv Atletica u 'povratničkoj' utakmici za Real.

  Kakva će biti Zidaneova odluka, ostaje za vidjeti...