Trond Tandberg/Getty Images) / Getty Images
ŠPANJOLCI SE RASPISALI

ZINEDINE ZIDANE IMA 'PROBLEM' S HRVATSKOM Je li ovo glavni razlog zbog kojeg će Francuz već unaprijed otpisati Luku Modrića za veliki derbi?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2017. 12:39

Je li trener Real Madrida Zinedine Zidane već otpisao Luku Modrića za veliki derbi protiv Atletico Madrida? Takvu tezu provlači španjolski dnevnik As u svom tekstu iako je gradski derbi na rasporedu tek 18. studenog, dakle tek za nešto manje od dva tjedna.

Koji je razlog? Zidane, naime, nema običaj koristiti Modrića u utakmicama nakon nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a pred Modrićem su utakmice odluke protiv Grčke u playoffu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji (u četvrtak i nedjelju).

Nakon rujanskih ogleda Vatrenih protiv Kosova i Turske Modrić je izostavljen u utakmici protiv Levantea, zapravo nije bio niti na klupi. U listopadu je nakon pobjede protiv Ukrajine gledao utakmicu protiv Getafea s klupe.

Valja reći da je Zidane poštedio Modrića utakmice protiv Las Palmasa uoči okupljanja reprezentacije za 'akciju Grčka'. U svim spomenutim utakmicama hrvatske reprezentacije (protiv Kosova, Turske i Ukrajine) Modrić je odigrao punu minutažu i bio je vođa na travnjaku, a nema sumnje da će isti slučaj biti i u oba okršaja protiv Grka.

Soccer Football - Champions League - Tottenham Hotspur vs Real Madrid - Wembley Stadium, London, Britain - November 1, 2017   Real Madrid coach Zinedine Zidane    Action Images via Reuters/John Sibley - RC174043C610
John Sibley / Action Images via Reuters

Hoće li se stoga Zidane opet odlučiti ostaviti ga na klupi i u tako važnom okršaju, kao što je gostovanje kod Atletica? Ostaje za vidjeti.

Statistika kaže da postoji presedan u Zidaneovom obrascu. Naime, prošle godine nakon utakmice Hrvatske i Islanda 12. studenog igrao je upravo derbi protiv Atletica u 'povratničkoj' utakmici za Real.

Kakva će biti Zidaneova odluka, ostaje za vidjeti...

Linker
04. travanj 2024 13:55