PRESTON, LANCASHIRE - JULY 19: Jose Enrique of Liverpool in action during the pre season friendly match between Preston North End and Liverpool at Deepdale on July 19, 2014 in Preston, Lancashire. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Michael Regan/Getty Images

OTVORIO DUŠU ZA BBC

ŽIVOTNA DRAMA BIVŠE ZVIJEZDE LIVERPOOLA 'Bio mi je to ogroman šok. Kada sam čuo riječ tumor jednostavno sam se pitao hoću li umrijeti sutra?'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.08.2018. u 21:46

 • Sjećate se Josea Enriquea? Danas 32-godišnji Enrique dugo je igrao u Premiershipu, branio je boje Liverpoola između 2011. i 2016. godine, a u svibnju ove godine podvrgnut je teškoj operaciji tumora na mozgu.

  "Čak i kada vam liječnici kažu ne brinite, ne vjerujete im i pitate se hoćete li umrijeti sutra?", otkriva Enrique za BBC.

  Dijagnosticiran mu je rijedak oblik tumora koji mu je ugrožavao vid. Nogometnu karijeru prekinuo je na kraju sezone 2016/17 u dresu Real Zaragoze, nakon čega je postao agent.

   

  "Kada prvi put čujete riječ tumor, to je zaista zastrašujuće. Sjećam se da sam bio u bolnici sa svojom partnericom Amy i da smo se oboje tresli. Nikad se nisam tako tresao u životu. Rekli su mi da je moguće da imam tumor od rođenja, ali da ga u svakom slučaju imam jako dugo. Izgubio sam vid na lijevo oko. Tumor je oštetio živac lijevog oka", objašnjava Enrique.

   

  "Pomisao da bih mogao umrijeti bila mi je najstrašnija. Imao sam 32 godine i uvijek sam bio zdrav. Za mene je to bio ogroman šok", dodao je bivši igrač Valencije, Celte i Newcastlea koji je tijekom igračke karijere igrao na poziciji lijevog beka.

  Na jesen Enriqueu predstoji put u Pariz na 35 tretmana kemoterapijom. U međuvremenu je primio tople poruke podrške od bivših suigrača iz Liverpoola, Philippea Coutinha, Lucasa Leive, Luisa Suareza i Pepea Reine...

  Iz drugih medija