Jakov Prkic / CROPIX / CROPIX
TREĆE IGRE U KARIJERI

BLANKA VLAŠIĆ OTPUTOVALA NA OI 'Pripreme su bile bremenite, čudo je da sam uopće u Riju'

Piše: HinaObjavljeno: 14. kolovoz 2016. 00:29

Aktualna svjetska doprvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić (32) kasno poslijepodne u subotu krenula je u Rio de Janeiro na svoje treće Olimpijske igre.

Vlašić, koja je prije osam godina osvojila srebro u Pekingu, zbog ozljede Ahilove tetive morala je propustiti Igre u Londonu 2012., te će joj Rio biti posljednja prilika za osvajanje olimpijskog zlata.

- Pripreme su bile bremenite, ispresijecane rehabilitacijskim tretmanima. Sam odlazak u Rio za mene je čudo, jer sam bila operirana u istoj godini kada su i Olimpijske igre -izjavila je Vlašić uoči polaska.

Split, 130816.
Zracna luka Split Resnik.
Atleticarka Blanka Vlasic otputovala je popodne iz Splita za Rio de Janeiro u pratnji trenera Bojana Marinovica i oca Joska Vlasica. Blanka ce nastupiti u disciplini skok u vis 18. kolovoza.
Na fotografiji: Blanka Vlasic.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkic / CROPIX / CROPIX

Vlašić je posljednja hrvatska sportašica koja je krenula u Rio, a svoj prvi nastup imat će u četvrtak u 15 sati po hrvatskom vremenu kada su na programu kvalifikacije, dok će 12 najboljih nastupiti u finalu u 1.30 sati u nedjelju.

U svojoj bogatoj karijeri Vlašić je dva puta osvajala naslov svjetske prvakinje (Osaka 2007, Berlin 2009), dva naslova svjetske doprvakinje (Daegu 2011, Peking 2015), a vlasnica je i drugog najboljeg rezultata svih vremena s preskočenih 2.08 metara, što je samo centimetar slabije od svjetskog rekorda Bugarke Štefke Kostadinove.

Na OI je Vlašić prvi put nastupila u Ateni 2004. kada je kao 20-godišnjakinja bila 11.

Linker
24. travanj 2024 12:40