Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
SENZACIONALNA VIJEST

HRVATSKA NASTAVILA S BERBOM MEDALJA U RIJU Zoran Talić skočio do srebra!

Piše: HinaObjavljeno: 11. rujan 2016. 19:57

Hrvatski atletičar Zoran Talić ponovio je uspjeh iz Londona osvojivši i na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru drugo mjesto u skoku u dalj osoba s intelektualnim teškoćama.

Hrvatskoj je to druga medalja u Riju nakon bronce Velimira Šandora u bacanju koplja.

Talić je bio drugi s rezultatom 7,12 što je deset centimetara slabiji rezultat od njegovog osobnog rekorda. Zlato je pripalo sjajnom Malezijcu Abdulu Latifu Romlyju koji je pobijedio s novim svjetskim rekordom 7,60 metara, dok je treći bio Ukrajinac Dmitro Prudnikov koji je u zadnjoj seriji skočio 6,99 metara i za tri centimetara uzeo broncu Nizozemcu Rankiju Oberoiju.

"Zadovoljan sam osvojenom medaljom, ali ne i rezultatom. Trebao sam skočiti daleko bolje. Imao sam manjih problema s koljenom, ali bez obzira na sve trebao sam bolje skočiti," kazao je 26-godišnji Talić koji je rodom iz Bakra.

Talić je prije četiri godine u Londonu iznenadio osvojivši drugo mjesto sa skokom od 7,09 m. Ovoga puta je nastupio kao jedan od favorita. Posebice nakon što je na nedavnom Europskom prvenstvu u Grossetu pobijedio sa 7,36 metara. Bio bi to i svjetski rekord, ali ga nisu priznali zbog vjetra.

Talić
FaH/ Damir SENÈAR /ds / FaH

"Dobro sam otvorio natjecanje skočivši 7,12 metara, no potom nisam uspio pogoditi dobar skok. Ljut sam jer sam ovdje očekivao zlato. Sada moram s trenerom Goranom Grdom dobro analizirati gdje sam pogriješio" dodao je.

Zanimljivo, Talić je osim srebra na POI u Londonu i Riju, bio drugi i lani na svjetskom prvenstvu u Dohi, te na svjetskom prvenstvu u Lyonu 2013. godine.

"Očito mi je suđeno drugo mjesto," dodao je.

Čestitao je Malezijcu Romlyju koji je na putu do zlata tri puta rušio svjetski rekord od 7,35 m. U drugoj seriji je skočio 7,47 m, u trećoj seriji 7,54, a u petoj seriji 7,60 metara.

"Čestitam mu na pobjedi, bio je to njegov dan," dodao je Talić koji je bio oduševljen 'nogometnom' atmosferom na tribinama Olimpijskog stadiona.

"Šteta što i kod nas nisu puni stadioni i tako sjajna atmosfera," kazao je na kraju član zagrebačkog AKOSI Agram.

Talićev trener Goran Grd je istaknuo kako je medalja sjajan rezultat, ali nadao se boljem rezultatu.

"Drugo mjesto na paraolimpijskim igrama je sjajan rezultat. Medalja je veliki uspjeh, no priželjkivao sam bolji rezultat. Imali smo poteškoća s koljenom, ali to smo uspjeli sanirati. Romly je danas bio bolji, ali Talić se može približiti tom rezultatu. Na treninzima je pokazivao parametre koji su upućivali na dobar rezultat," kazao je Grd dodavši kako je očekivao skok od 7,40 metara.

"Jednostavno nije bio njegov dan što se tiče rezultata, ali prezadovoljni smo plasmanom," kazao je Grd koji s Talićem radi posljednje četiri godine.

Izbornik atletske reprezentacije Tomislav Krističević je istaknuo kako je Talić na velikim natjecanjima uvijek na visokom nivou što je pokazao i u Riju osvojivši srebrnu medalju.

"Srebro na paraolimpijskim igrama je vrhunski rezultat. Romly je tri puta rušio svjetski rekord i Talić je u ovom trenutku napravio najviše što je mogao," kazao je izbornik atletske reprezentacije.

Hrvatski atletičari su u Riju osvojili broncu, pa srebro. Očito sada slijedi zlato.

"To su lijepe želje. Imamo šanse za barem još dvije medalje, ali ovdje je jako puno sportaša vrhunski pripremljeno," kazao je dodavši kako ostatak reprezentacije jedva čeka svoje nastupe.

"Atmosfera u reprezentaciji je sjajna i svi su oduševljeni atmosferom koja vlada na tribinama. Brazilci bodre sve sportaše i svi se osjećaju kao da su na domaćem terenu," kazao je Krističević.

Linker
19. travanj 2024 06:48