REUTERS/Jim Young / REUTERS
UŽIVO OD 03.15 SATI!

HRVATSKI ADUT NAJAVIO ŽESTOKI OKRŠAJ 'Srbija jest favorit, ali idemo dati sve od sebe'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 12:16

Kruni Simonu ne trebate tepati. Zna on da je bio u kanalu na posljednjim utakmicama. No, kad ga duže pratite, onda i znate da će on dati svoje. Kad je važno, tu je.

A protiv Litve je bilo važno. Kupili smo šansu. Za puno toga. Ne za reviju protiv SAD-a. I Kruno Simon stavio je 19, skinuo 10 skokova i podijelio 6 asista. Španer.

- Nije me bilo tri utakmice. Ali i tu smo pokazali karakter i da smo momčad. Iako sam ja jedan od važnijih igrača, a do sada se nisam pojavio na turniru, tek sada kreće ono pravo. I nije kasno. Protiv Litve smo odigrali kako je trebalo, od početka zapravo. Kontrolirali smo sve.

Zašto smo s Litvom imali 0-7 do sada?

- Nije to ta Litva, niti je ona Hrvatska. Od druge se Litve gubilo, ali i drukčiji smo mi. Nemam što tu reći, jako je teško uspoređivati momčad otprije pola godine, a kamoli otprije pet-šest godina.

Srbija je u četvrtfinalu, željeli su Srbiju. Na crtu s njima.

- Nije nam ni bio neki izbor. Imali smo SAD ili Srbiju. Sigurno jest da smo ovdje došli ako autsajderi i da nitko nije računao da ćemo doći među osam najboljih. Još manje da ćemo biti prvi u ovoj "skupini smrti". Međutim, mi možemo sa svima, Srbija jest favorit, ima rutinu, više važnih utakmica u nogama na velikim natjecanjima, ali da će im biti lako, pa i neće. Bit će gušt igrati četvrtfinale na Igrama i to utakmicu u kojoj imamo šansu i za polufinale.

To je utakmica u kojoj nemamo što izgubiti, ili?

- Nama je svaka takva. Mi smo ovdje igrom slučaja i sve što smo do sada napravili jest samo plus. Nije da baš nemamo što izgubiti jer bi to bio pogrešan pristup. Srbija jest favorit, ali mi imamo svojih oružja. Nadam se da imamo povijesnu šansu za ući u polufinale. Sve se spojilo ovo ljeto, nadam se da je to ono što smo čekali. Vjerujem da imamo šansu napraviti nešto veliko. Išli smo od utakmice do utakmice, korak po korak, pa ćemo vidjeti kamo će nas to dovesti. Igramo fantastično, vjerujem da možemo tako nastaviti i protiv Srbije, s tim zajedništvom na parketom, s tom borbom. A onda ćemo vidjeti hoće li doći nagrada za to.

Ovo su najljepši dani karijere Krune Simona?

- Pa jesu, ali to bi mogla reći većina nas, možda i svi. Čak nas 11 je prvi puta na Igrama. Ali polako. Imamo sad Srbiju. Idemo dati sve od sebe. I onda što nam da Bog.

Zna on vratiti. Kad zaslužiš. Kad se ponašaš kao što se ponašala Hrvatska ovo ljeto. Hrvatska košarkaška reprezentacija. Da ne bude zabune.

Linker
19. travanj 2024 10:06