Edgard Garrido / REUTERS
BRAVO, JOSIPE

JOSIP PLAKAO NA POSTOLJU 'U šoku sam, ne mogu vjerovati! Ovo je najbolje pucanje u mom životu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 23:21

Hrvatski strijelac Josip Glasnović osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u trapu u Rio de Janeiru, on je nakon dodatnog raspucavanja u finalu bio uspješniji od Talijana Giovannija Pelliela sa 17-16.

Nakon 15 zadanih meta u finalu oba strijelca su imala po 13 pogodaka, pa se krenulo u dodatno raspucavanje gdje je više živaca imao Glasnović. Iako je bio u nezavidnom položaju, jer je pucao kao drugi, te je znao da mu promašaj odnosi zlato, Glasnović je u prve tri serije odgovorio na pogotke Pelliela, a kada je iskusni Talijan u četvrtoj seriji promašio, Glasnović je iskoristio priliku i pogodio najveći uspjeh u karijeri.

Ovime je 33-godišnji Zagrepčanin "naslijedio" drugog hrvatskog reprezentativca Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini.

"Još samu šoku i ne mogu vjerovati. Ovo je bilo najbolje pucanje u mojem životu. Možda kvalifikacije nisu bile na ovoj razini, ali polufinale i finale sam odradio maksimalno", govorio je oduševljeni zlatni olimpijac koji je Hrvatskoj donio sedmo zlatno odličje na ljetnim olimpijskim iigrama

"U kvalifikacijama mi je pao kamen sa srca kad sam ušao među prvih šest. U polufinalu mi je cilj bio biti bolji nego u Pekingu gdje sam osvojio peto mjesto. U finalu sam se morao dodatno koncentirati, ali bilo mi je lakše jer sam znao da već imam srebro. Promašio sam doduše dvije mete, ali i Pellielo je promašio dvaput. Išli smo na raspucavanje i ponovio se London kad je Cernogoraz u raspucavanju osvojio zlato", rekao je Zagrepčanin i dodao kako je 'trap postao hrvatska disciplina"'.

"Ovo je naplata za sav trud koji ulažemo. Prije mjesec dana smo bili prvaci Europe, ja sam osvojio srebrnu medalju i ovdje sam zapravo došao osvojiti barem broncu. Sanjao sam broncu, a osvojio zlato", poručio je olimpijski pobjednik.

Linker
25. travanj 2024 15:59