Bongarts/Getty Images
NEVRIJEME SKORO UNIŠTILO NATJECANJE

KAKVA DRAMA SANDRE PERKOVIĆ Hrvatska zlatna olimpijska tek u trećem pokušaju izborila finale!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 04:43

Najbolja svjetska diskašica i aktualna olimpijska pobjednica Sandra Perković plasirala se u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon dramatičnih kvalifikacija bacivši disk 64,81 metara.

Norma za ulazak u finale je iznosila 62 metra, a Sandra je normu prebacila tek u posljednjem, trećem pokušaju nakon što su prva dva hica bila neispravna.

Natjecanje je održano po velikoj kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinuto je na pola sata zbog jakog pljuska.

Sandra je u prvom pokušaju pogodila mrežu, a u drugom pokušaju bacila je disk izvan segmenta. Tek je u posljednjem hicu izborila ulazak u finale i vidno odahnula zajedno sa svojim trenerom Edisom Elkasovićem. Kada je disk sletio preko 62 metra - gestom je pokazala kako se osjećala tih sat vremena - prste je u šali uperila u čelo i 'opalila'!

"Nisam zadovoljna sa zadnjim hicem, ali sam pokazala hrabrost i mudrost da uđem u finale. Doista je bilo iscrpljujuće, izgubila sam dva koilograma. Očekivala sam da ću to riješti u prvom hicu, onda je počela kiša, pogodila sam mrežu, pa je počeo pljusak, pa smo čekali sa strane pola sata. Bili smo i ljuti i živčani jer smo morali čekati i jer se sve to događa na olimpijskom turniru. Onda smo se vratili i drugi hitac sam povukla previše lijevo, nije uspjelo. Pogledala sam onaj semafor i pomislila, pa neće valjda finale proći bez mene. A taj treći, ja misilm da nikad preplašenije nisam odrađivala hitac. Vjerojatno je svima vama bilo teško, ali meni je dole bilo najteže. Ma ništa nije bilo dobro u tom hicu, jedino to da sam prošla. Mama oprosti, ali evo ga, Sandra mora zakomplicirati stvar", rekla je Perković i u svom stilu na kraju poručila:

"Ako sam danas ispucala sve negativno, sutra nek me se čuvaju".

Zanimljivo i njezina najveća konkurentica Kubanka Denia Caballero je također, tek u trećem pokušaju imala ispravan hitac bacivši disk 62,94m.

Finale je na rasporedu u utorak netipično u 11,20 sati po brazilskom (16,20 po hrvatskom vremenu).

Sandra u Rio de Janeiru brani zlato iz Londona, a do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

Linker
16. travanj 2024 12:44