Maksim Blinov / Host Photo Agency/Ria Novosti via Getty Images / Host Photo Agency / RIA Novosti
ODVELA DRŽAVU U PROPAST

SUNARODNJACI JE NE ŽELE NA CEREMONIJI OTVARANJA Brazilska predsjednica smije samo na balkon

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. srpanj 2016. 13:31

Dilma Rousseff, brazilska predsjednica u ostavci, vjerojatno se neće pojaviti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 5. kolovoza.

Podsjetimo, Rousseff je dovela zemlju do najgore recesije od ‘30-ih godina prošlog stoljeća, a u kolovozu bi službeno trebala biti smijenjena s pozicije predsjednice. Pretpostavlja se da će biti optužena zbog probijanja državnog proračuna i korupcijske afere vezane uz naftnog magnata Petrobras. Sukladno tome, njen će mandat do 2018. godine preuzeti sadašnji zamjenik Michel Temer.

On će na Maracani i otvoriti Igre, a prema riječima Temerova glasnogovornika, Rousseff može doći na ceremoniju otvaranja Igara, ali ne u VIP salon, već na balkon ispod njega. Rousseff je za francuski radio RFI izjavila da zaslužuje biti na otvaranju jer je njena vlast zaslužna za izgradnju većeg dijela infrastrukture, dok je za probleme u Olimpijskom selu kriva lokalna vlast Rio de Janeira.

Brazil's President Dilma Rousseff attends an inauguration ceremony of the Olympic aquatic venue at the 2016 Rio Olympics park in Rio de Janeiro, Brazil, April 8, 2016.  REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes / REUTERS

Linker
19. travanj 2024 20:36