REUTERS/Denis Balibouse
ZASAD NEMA PROMJENA

UTORAK JE BIO DAN ODLUKE ZA NOGOMET, A SRIJEDA ĆE TO BITI ZA OLIMPIJSKE IGRE! Na video-konferenciji se donosi odluka o pomicanju termina?

Piše: HinaObjavljeno: 17. ožujak 2020. 17:16

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) priopćio je da "zasad neće biti donešene nikakve drastične odluke" glede održavanja Olimpijskih igara u Tokiju koje počinju za četiri mjeseca, unatoč prijetnji od pandemije koronavirusa.

MOO u priopćenju navodi da će biti potrebne izmjene glede olimpijskih kvalifikacija u svim sportovima, o čemu je MOO u dogovoru sa svim sportskim savezima.

"Pripremamo se da će Igre početi za četiri mjeseca, ali pratimo situaciju oko koronavirusa iz dana u dan", tvrdi se u priopćenju.

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza.

U utorak je Europski nogometni savez (UEFA) objavio odgodu EURA za 2021. godinu, a otkazana su gotovo sva međunarodna sportska natjecanja koja su se trebala održati u travnju i svibnju.

U srijedu je najavljena izvanredna video-konferencija predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha s predstavnicima svih zemalja članicama na temu trenutačne situacije u svijetu vezano uz pandemiju koronavirusa.

Linker
20. travanj 2024 11:05