Bongarts/Getty Images
NA UDARU KRITIKA

AKO IZGUBI OD FENERBAHČEA, TUDOR JE VJEROJATNO BIVŠI Evo što sve spočitavaju Hrvatu: Nije uvrstio dva velikana, 'ne zna čitati igru'...

GALATASARAY Sve veći pritisak na trenera nakon potopa od Istanbul Basaksehira
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. travanj 2017. 20:02

Igor Tudor primio je četiri komada od Istanbul Basaksehira u prvenstvu i ozbiljno doveo u pitanje ostanak na klupi Galatasaraya. Iako hrvatski trener već radi na dovođenju pojačanja i volio bi spas vidjeti u Mariju Mandžukiću, poznavatelji prilika u turskom nogometu kažu - izgubi li i od Fenerbahčea 23. travnja, velika je mogućnost da dobije otkaz.

Iz kluba se puno ne oglašavaju čekajući najveći derbi, no mediji ga bombardiraju. Kad čitate naslove poput “Tudor nije dobar za Galatasaray“, jasno je nezadovoljstvo. Pomalo već zaboravljeni Togoanac Adebayor zabio mu je u ponedjeljak tri komada i danas je Tudor meta brojnih kritika. Oštrih poput nabrušenog noža. Spočitavaju mu što nije stavio u momčad Sneijdera, koji ima 6 milijuna eura godišnje i Podolskog, tvrde da ne zna čitati igru, da radi loše zamjene, da je u sukobu sa Sneijderom, a pojedinima, pogotovo bivšim igračima, smeta što je stalno s njima Anthony Šerić, koji je menadžer i bavi se transfer kombinacijama.


All Goals & Highlights HD - Basaksehir 4-0... by Jek09Pre

Nakon utakmice Tudor je rekao:

- Nogomet kakav mi igramo stvarno ne razumijem. Izgubili smo od boljeg, no naša izvedba i rezultati su loši. Napravili smo brojne pogreške i primili golove, ovo je doista utakmica koja me uznemirila. Razgovarat ću s igračima, moramo se sada usredotočiti na Fenerbahče.

Galatasaray je kao cilj postavio ulazak u Ligu prvaka. To je sad jako daleko, praktično izgubljeno. Na 4. su mjestu, Bešiktaš im bježi 12 bodova, drugi Istanbul Basaksehir sedam, a Turska ima samo dva mjesta. Treći i najveći rival Fenerbače tek je jedan bod ispred, zato će to biti derbi i za zadržavanje barem male nade i prestiž. Ako izgube i ovaj susret, u kojem su domaćini, sezona je do kraja propala.

Nije zaštićen

Čak ni u Kupu ih nema u polufinalu. Eliminirani su od istog tog Istanbula još u osmini. Tada je trener bio Nizozemac Jan Olde Riekerink, koji je lani s Galatasarayem osvojio Kup i Superkup. Klupska vrhuška je htjela više, a to nije dobila.

Hrvatski trener nesretan je dobrim dijelom igračkog kadra, napravio je podužu listu mogućih pojačanja za iduću sezonu, na kojoj je nekoliko Hrvata. Najveća težnja od Vatrenih mu je Mario Mandžukić. U planu ima posudbu od Juventusa.

- Tko ga ne bi želio vidjeti u svojoj momčadi? On je i talentiran igrač i veliki timski radnik - rekao je Tudor. Zna se da je Tudorova meta i Domagoj Vida, stoper Dynama iz Kijeva, iako informacije iz Istanbula govore da je skup, a Tudor želi i Ivana Strinića koji u Napoliju sve više igra.

Činjenica da Tudor nije zaštićen ugovorom, i da bi mu u slučaju otkaza trebali podmiriti tek tri-četiri mjesečne plaće, daje klupskoj upravi odriješene ruke. Opet, matira li Fenerbahče, mnoge otrovne strelice će se zaboraviti.

Linker
24. travanj 2024 06:26