Screenshot
PRVI DOJMOVI

AMERIKANAC PROTESTIRAO, MIRKO POKAZAO KLASU NEPOSREDNO NAKON ZAVRŠETKA DVOBOJA Evo kako je Cro Cop reagirao poslije trijumfa u legendarnoj dvorani

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2019. 08:29

Mirko Filipović pobijedio je Roya Nelsona u njihovom revanšu održanom na Bellator 216 priredbi u legendarnoj dvorani Mohegan Sun u američkom Uncasvilleu. Cro Cop je do trijumfa stigao taktički pametnom borbom te je desetu pobjedu u nizu upisao jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde.

Amerikanac se nije složio s tim ishodom te je po završetku meča širio ruke i negodovao prešetavajući se po kavezu. Nelson je toliko bio uvjerene u svoj trijumf da je čak za vrijeme proglašenja krenuo sam podizati svoju ruku u zrak, ali ubrzo je sudac dvoboja istu spustio te predstavio hrvatskog borca kao pobjednika.

Screenshot

Ako pogledamo sudačke kartice, odluka ne bi trebala biti nimalo sporna jer su sva tri suca meč presudila u Filipovićevu korist (30:27, 29:28 i 29:28)

Nakon 15 minuta borbe Mirko je u mikrofon još iz kaveza dao kratki intervju u kojem se osvrnuo na bitku s 'Big Countryjem'.

"Roy je čvrst kao i uvijek. On je snažan, jak udarač. Bilo je ovo više mentalno nego fizički teži dvoboj. Naravno da sam bio umoran u trećoj rundi, baš kao što je bio i on. Mentalno je uvijek teško ući u revanš kada izgubiš prvi meč", izjavio je Filipović.

Uslijedilo je potom pitanje osjeća li se Mirko danas kao 44-godišnjak bolje nego u prošlosti?

"Teško je reći. S godinama jednostavno samo postajete stariji. No, osjećam se dobro, a to je najvažnije", zaključio je Cro Cop nakon svog debija za Bellator te je potom napustio kavez u pljesak publike.

Mirko će tako SAD napustiti s 38. pobjedom u karijeri i osvetom za poraz kojeg je doživio 2011. godine kada su oba borca nastupala pod okriljem UFC-a.

Linker
20. travanj 2024 08:11