Vladimir Dugandzic / CROPIX
'TO SU BESMISLENE PRIČE'

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA OBJASNIO ZAŠTO JE USPJEH NIKE KOVAČA - ČUDO! 'Pa ja ne mogu razumjeti da se stalno povlače ta pitanja!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. svibanj 2019. 10:06

Bivši kapetan Hajduka Mario Maloča uspio je sa svojim Greuther Fürthom ostati u 2. Bundesligi, ali jasno da je to tek usputna činjenica u glavnoj priči Njemačke. Jer s Maločom smo i razgovarali zato što je cijelu godinu gotovo s lica mjesta pratio kako se stvara šampion u Münchenu.

- Veliku je stvar napravio Niko Kovač, ne samo za Bayern nego i za hrvatske igrače i trenere. Biti prvak Njemačke s ovakvim Bayernom velik je pothvat - drži Maloča.

Zašto pothvat?

- Dobiti u ruke momčad u koju ništa nije uloženo prošlog ljeta, momčad koja je odavno dosegla svoj maksimum, i na kraju ipak osvojiti naslov prvaka, to je zaista pothvat i Bayern mora biti zahvalan Niki Kovaču na ovome što je učinio s momčadi koja je na zalasku karijere.

Zbog čega smo onda stalno svjedoci istih priča s pitanjem ostaje li Kovač trener Bayerna?

- Ne mogu ni ja to razumjeti. Kovač je uzeo titulu prvaka, pred njim je još i mogućnost osvajanja Kupa. Zar je Bayern momčad koja svake godine uzima Ligu prvaka pa je ove sezone, eto, neuspjeh jer nisu osvojili to natjecanje? To su priče bez smisla i osnove. Reakcija navijača sve je rekla, Kovač je najzaslužniji za Bayernov sedmi naslov u nizu - poručio je Maloča i dodao za kraj:

- Osim što je izvukao maksimum iz potrošene momčadi, tempirao je formu u maniri iskusnog trenera. Svaka ekipa ima svojih padova tijekom sezone, a Bayern je u problemima bio sredinom prošle jeseni. Od studenoga su se digli, a Borussia Dortmund stalno je isticana kao momčad koja drži formu i onda je stigao kraj sezone gdje Borussia više nije mogla spojiti dvije pobjede kada je bilo najvažnije. I onda se po medijima vrti priča koju iz Bayerna ne stopiraju, nego se povlači cijelo proljeće. A Kovač šuti, radi i osvaja naslov. Zasluženo!

Toliko od Maloče za kraj Bundeslige, ali vjerojatno i za kraj njegove epizode u Greuther Fürthu. Poljski mediji već najavljuju njegov povratak u Lechiju Gdanjsk, odakle je i došao u 2. Bundesligu. Pregovori su u tijeku, povratak u Poljsku je sve izgledniji.

Linker
17. travanj 2024 06:52