Getty Images
PLANET HRVATSKA

BRANKO IVANKOVIĆ NAKON UZBUDLJIVOG FINALA I NEPRAVEDNOG PORAZA PROZVAO SUCE Trebali smo dobiti, sudac nas je oštetio!

FINALE AZIJSKE LIGE PRVAKA Kashimini Brazilci kobni za iransku momčad
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. studeni 2018. 16:03

Nisu se dobro proveli Branko Ivanković i njegov Persepolis u prvoj utakmici finala 37. izdanja natjecanja najboljih azijskih momčadi, prvog finala Azijske lige prvaka u koji se plasirao slavni iranski klub.

Kashima Antlers, koji je također u svom prvom finalu i pokušava Japanu i drugu godinu zaredom donijeti prestižni trofej nakon prošlosezonskog trijumfa Urawe Red Diamondsa, slavio je sa 2:0 i sljedeće će subote u Teheranu braniti veliku prednost.

- Ovo je samo prvo poluvrijeme utakmice koja traje 180 minuta i moramo se koncentrirati na sljedeću utakmicu. Ne samo na Ligu prvaka, već i na dvoboj koji nas čeka u domaćem prvenstvu prije uzvrata, jer želimo nastaviti u ovom tempu - rekao je trener japanske momčadi Go Oiwa.

Ima Ivanković za čime žaliti, jer je njegova momčad puno bolje otvorila utakmicu i stalno prijetila. No, nije Persepolis uspio iskoristiti svoje prilike i za to je kažnjen u drugom dijelu. Proradila je brazilska veza, mrežu iranskog reprezentativnog vratara Alireze Beiranvanda načeo je 32-godišnji Leo Silva u 58. minuti, a 12 minuta kasnije pobjedu je potvrdio 23-godišnji Serginho, koji je ove godine stigao iz Americe Mineiro, a u LP je već postigao pet pogodaka.

- U otvaranju utakmice dosta su nas pritisnuli i da smo tada primili gol, utakmica bi mogla otići u potpuno drugom smjeru. No, izdržali smo i u nastavku smo zaigrali mirnije, što nam je omogućilo ofenzivniju igru, koja je rezultirala šansama i golovima - objasnio je Leo Silva.

Ivanković je svjestan da je njegova momčad u Japanu propustila veliku priliku, a posao će mu u uzvratu biti otežan jer je u sudačkoj nadoknadi drugi žuti karton dobio 24-godišnji veznjak Siamak Nemati, standardni član prve postave. Kineski sudac Ma Ning je svojim odlukama izazvao veliku ljutnju hrvatskog trenera, koji je na klupi ostavio svog sunarodnjaka, pričuvnog vratara Božidara Radoševića.

Ostaje vjera

- Kao prvo, želim čestitati Kashimi zbog pobjede, ali mislim da smo mi trebali biti pobjednici. Naši su igrači propustili velike šanse. No, moram naglasiti da je u prvom poluvremenu obrambeni igrač Kashime trebao dobiti crveni karton, jer nas je prekršajem zaustavio u izglednoj prilici za pogodak. Sučeve su odluke bile na našu štetu - podvukao je Ivanković.

Ništa još nije gotovo, iako nitko u povijesti finala Azijske lige prvaka nije nadoknadio dva gola zaostatka u prvoj utakmici u gostima. No, Al Ittihad je 2004. napravio još čudesniji preokret. U prvoj utakmici kod kuće Saudijci su od južnokorejskog Seongnama izgubili 1:3, ali su u uzvratu u gostima trijumfirali s čak 5:0. Još postoje šanse da Persepolis postane prvi iranski pobjednik Lige prvaka najmnogoljudnijeg kontinenta.

- Kashima ima veliku prednost, ali mi smo pokazali što možemo. I da je bilo 1:0 ili 0:0 sve bi bilo isto, budući da Kashima u gostima igra na isti način. Neće biti lako, no naši su nam navijači 12. igrač i nadam se da možemo do trofeja pred više od 80.000 fanova na stadionu Azadi. Bit će teško, ne i nemoguće - zaključio je Ivanković.

Linker
20. travanj 2024 13:30