Screenshot: Facebook
VELIKAN!

ČESTITKE RAĐI PRISTIŽU SA SVIH STRANA, A POSEBNO EMOTIVNA BILA JE ONA IZ NJEMU NAJDRAŽEG GRADA 'Mogli bi sada napisati stotine rečenica o Dinu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2018. 14:46

Dvije srebrne olimpijske medalje, tri titule klupskog prvaka Europe, brojna odličja na svjetskim i europskim prvenstvima te razna priznanja samo su dio bogate i impresivne kolekcije kojom se može pohvaliti Dino Rađa, a sada je sve to okrunjeno svečanim prijemom u košarkašku Kuću slavnih.

Dino je u noći s petka na subotu postao četvrti Hrvat koji se našao u tom elitnom društvu. Prije njega je to polazilo za rukom Krešimiru Ćosiću (1996.), Draženu Petroviću (2002.) i Mirku Novoselu (2002.), a u budućnosti bi po svemu sudeći u to odabrano društvo mogao ući i Toni Kukoč, njegov veliki prijatelj i bivši suigrač kojeg je u emotivnom govoru pred okupljenima u Springfieldu nazvao svojom srodnom košarkaškom dušom.

Rađa je i tek osmi europski košarkaš kojemu je pripala ova čast, a njegov veliki uspjeh potaknuo je mnoge da mu od srca čestitaju na ulasku u košarkašku besmrtnost.

"Jednostavno, Dino Rađa" ukratko je uz snimku njegovog govora napisao proslavljeni hrvatski košarkaš Marko Popović, a javio se tu i naš aktualni reprezentativac Mario Hezonja uz riječi - "Jedan od najvećih".

"Samo odabrani zaslužuju da njihovo ime bude zapisano u vječnosti. Čestitamo Dinu Rađi, novom članu košarkaške Kuće slavnih", javili su se čestikom iz splitskog Hajduka.

"Ušao je u Hall of Fame, dobio najveće priznanje u karijeri… On, Grant Hill, Jason Kidd, Mo Cheeks, Steve Nash i društvo… Klasa 2018. Nakon Kreše Ćosića, Dražena Petrovića i Mirka Novosela Dino Rađa je postao četvrti Hrvat u Kući slavnih u Springfieldu. Mogli bi sada napisati stotine rečenica o Dinu i svemu što je napravio, a sve stane u jednu: Hvala ti Dino što si jednom davno kao klinac s Trstenika kročio na Gripe i što si nosio žuti dres, ponosni smo na tebe i na to što si naš!" - stajalo je u velikoj čestitci KK Split, a javili su se tu još i iz Cibone.

Linker
19. travanj 2024 22:38