Action Images via Reuters
DAN PONOSA I SLAVE

CIJELA ENGLESKA BRUJI O ČUDESNOM PREOKRETU Navijači luduju, kapetan otkrio što je rekao suigračima u svlačionici, Slaven Bilić smiruje euforiju!

ENGLESKI LIGA KUP West Ham gubio dva razlike i svladao Tottenham
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2017. 10:31

Sjajan preokret West Hama na Wembleyu! Slaven Bilić tamo je pred nepunih 10 godina s Hrvatskom šokirao Englesku i ostavio je bez Europskog prvenstva, a sinoćnja pobjeda protiv Tottenhama u osmini finala Liga kupa za njega također ima veliku vrijednost, jer je to bila od prve dvije utakmice koju su mu klupski vlasnici dali da pokuša spasiti posao.

- Reagirali smo na briljantan način. Zabili smo tri gola protiv momčadi koja inače ne prima puno, nakon toga bili smo hrabri, kompaktni i dobri na loptu. Zaslužili smo, odigrali smo stvarno jako dobro i ovo je za nas veliki poticaj - izjavio je Bilić nakon susreta.

Puni energije

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino odlučio je odmoriti nekolicinu igrača, među njima i svog najboljeg strijelca Harryja Kanea. Gosti su slabo otvorili susret, i već u 6. minuti Sissoko je iz kontranapada potpuno neometan pogodio za vodstvo. Na 2:0 povisio je Alli u 37. minuti, ali se lopta nesretno odbila od Ricea i prevarila vratara Adriana. Oba puta asistent je bio Heung-Min.

Situacija se činila vrlo teškom za West Ham, koji je ipak vratio nadu u 55. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Fernandes je tukao s ruba kaznenog prostora, vratar Vorm je kratko odbio loptu, a Andre Ayew je iz blizine smanjio na 2:1. U 60. minuti uslijedilo je izjednačenje. Carroll je glavom prenio loptu do Lanzinija, koji je povratnom loptom uposlio strijelca Ayewa.

Veliki preokret dogodio se u 70. minuti, kad je iz kuta ubacio Lanzini, a Ogbonna glavom s pet metara pogodio za 2:3. U završnici se Bilićeva momčad povukla i zatvorila prilaze svojim vratima, čak je napadač Carroll igrao posljednjeg čovjeka obrane. Pokazali su Čekićari karakter, izdržali su sve napade te na kraju u pobjedničkom raspoloženju napustili mitski stadion.

- Na treningu u utorak bili smo puni energije, jedva smo čekali da utakmica počne. Želio sam izvesti jaku momčad, bila je to važna utakmica za nas. Neke sam igrače izostavio, ali oni koji su zaigrali zaslužili su priliku. Momčad je, osobito u ovakvim trenucima, iznad svakog pojedinca i moramo biti ponizni. Bez obzira na to tko će igrati u subotu, ne bi trebalo biti dugih noseva, moramo se boriti za momčad. Ne smijemo sad poletjeti. Učinili smo puno, ali gledajući cijelu sezonu, još nismo napravili ništa - rekao je West Hamov menadžer.

Everton opet izgubio

Kapetan Mark Noble je dodao:

- Rekao sam momcima da ovaj dres moramo nositi s ponosom i to smo učinili.

U drugoj jučerašnjoj utakmici Chelsea je pogocima Rüdigera u 26. minuti i Williana u trećoj minuti sudačke nadoknade svladao Everton 2:1. Za sastav Evetona nije konkurirao lakše ozlijeđeni Nikola Vlašić, a strijelac utješnog pogotka bio je Calvert-Lewin u 4. minuti dodanog vremena.

Linker
25. travanj 2024 08:15