Reuters, sn ilustracija
MALO DRUGAČIJA VERZIJA

ĆIRO BLAŽEVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE DALIĆ TREBAO BITI PROGLAŠEN NAJBOLJIM NA SVIJETU 'Zlatko je napravio veći pothvat od ovoga što je napravio Deschamps'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. rujan 2018. 17:28

Miroslav Blažević (83) je prije 20 godina osvojio svjetsku broncu s Hrvatskom. Nije tada FIFA birala najbolje trenere na svijetu, ali da jest, Ćiro bi sigurno bio u najužem krugu kandidata za taj trofej.

- Zlatko Dalić apsolutno je zaslužio nagradu FIFA-e na za najboljeg trenera godine. Svjetska nogometna publika to je prepoznala, jer je on s relativno siromašnom državom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i to je relativno veći pothvat od onog što je napravio Didier Deschamps s Francuskom. S ozbirom na način na koji je izgubio to finale, svi koji razumiju nogomet svoj su glas trebali dati Daliću - rezolutan je Blažević, od kojeg je, i sam je aktualni izbornik Vatrenih više puta istaknuo, Dalić puno toga naučio.

Soccer Football - The Best FIFA Football Awards - Royal Festival Hall, London, Britain - September 24, 2018   Croatia coach Zlatko Dalic before the start of the awards   Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

- Jako sam ponosan na njega i velika je stvar za hrvatsku reprezentaciju što je jedan takav čovjek ostao na klupi. On je veliki patriot, veliki znalac, trener gentleman. Nema dvojbe da je on top trener, stručnjak iz samog svjetskog vrha. U kvalifikacijama je pokazao da je čovjek situacije, a u nastavku svog rada došao je do drugog mjesta na svijetu po tako trnovitom putu. Uspjeh je ostvario ponašajući se ponizno, skromno, ali i dostojanstveno. Svaka mu čast - dodao je Ćiro Blažević.

Za iskusnog trenera nema ni dvojbe tko je najbolji nogometaš svijeta protekle sezone. Uz izbornika Dalića, Blažević bi nagradu The Best dao i hrvatskom kapetanu i europskom i svjetskom klupskom prvaku s Real Madridom, Luki Modriću.

- Obojica su najveći ambasadori naše domovine Hrvatske i svi im trebamo skinuti kapu. Ljudi koji odlučuju o nagradi sigurno su svjesni što su Dalić i Modrić napravili. Hrvatska, bez obzira na dodjelu u Londonu, ima najboljeg trenera i nogometaša godine. To za mene uopće nije upitno - zaključio je Miroslav Blažević.

Linker
20. travanj 2024 06:11