REUTERS/Maxim Shemetov
HRVATI RASPUCANI U KUP UTAKMICAMA

ĆORLUKA PREKINUO VIŠEGODIŠNJI POST I DONIO POBJEDU LOKOMOTIVU Nekoć veliki Dinamov talent majstorski probio obranu velikih favorita

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2018. 21:34

Sjajne vijesti stižu iz Rusije! Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka zabio je gol u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Rusije.

Pogodak srebrnog Vatrenog bio je ujedno i pobjednički budući da je aktualni prvak Rusije, moskovski Lokomotiv njime srušio Rubin. Ćorluka je gol postigao u 54. minuti iz blizine nakon što je u šesnaestercu gostiju nastala gužva poslije prekida.

32-godišnjem Hrvatu je ovo bio prvi gol nakon dvije i pol godine, odnosno utakmice u kojoj je zatresao mrežu moskovskog CSKA.

Brodić majstorski zabio Sassuolu!

Fran Brodić bio je nekoć, uz Roberta Murića, jedan od najvećih talenata zagrebačkog Dinama. Ovaj je 21-godišnjak za seniorsku momčad aktualnog prvaka Hrvatske odigrao sedam nastupa, ali onda se vrlo rano zaputio u Club Brugge, gdje su ga mučile ozljede, pa je posuđen Royal Antwerpenu, pa Roeselareu, a danas igra u dresu talijanske Catanije.

Dugo ga se nije spominjalo, a sada je privukao pozornost majstorskim pogotkom kojim je u Kupu Italije zatresao mrežu prvoligaša Sassuola.

Brodić je u 41. minuti primio jednu loptu izvan šesnaesterca, sjajno se probio između trojice domaćih igrača i onda još prije bloka četvrtog majstorski plasirao loptu pored nemoćnog golmana.

Catanija, koja danas nastupa u Serie C, tim je pogotkom izjednačila na 1:1, no domaćini su preko Locatellija u 80. ipak stigli do pobjede vrijedne osmine finala tako opravdavši ulogu velikog favorita.

Linker
24. travanj 2024 13:28