Dan Istitene/Getty Images
Getty Images

NIJE NI U TOP 3?

CRISTIANO RONALDO JE 'OKRENUO LEĐA' MODRIĆU, A EVO KAKO JE GLASALA REGIJA Samo Srbija nije najviše glasova dala Hrvatu koji je pokorio svijet!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 25.09.2018. u 09:40

 • Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem svijeta u prestižnom izboru FIFA-e, a zanimljivo je pogledati kako je u tom izboru glasala regija

  Ta priča je danas već obišla svijet. Leo Messi je glasao za Luku Modrića, Cristiano Ronaldo za Francuza Raphaela Varanea, a u izboru najboljeg na svijetu zanimljivo je pogledati i kako su glasale zemlje regije - BiH, Srbija, Slovenija, Mađarska i Crna Gora.

  Svaka je zemlja imala tri glasa, birali su kapetani i izbornici reprezentacija te predstavnici medija. Svaki je predložio tri igrača, a sustav bodovanja bio je jednostavan - prvi je dobio pet bodova, drugi tri, a treći po jedan bod.

  Na kraju je u ukupnom zbroju najviše glasova odnio Luka Modrić (29,5 %) ispred Ronalda (19,8 %), ali zanimljivo je pogledati i tko je kako glasovao.

   

  Barem netko od trojice predstavnika Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Crne Gore, dao je najviše (pet) bodova Modriću, jedino je u slučaju Srbije bilo drugačije.

    

  Kapetan reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov je Modrića svrstao na treće mjesto (iza Messija i Kevina De Bruynea), za izbornika Mladena Krstajića Luka nije niti u prva tri (Ronaldo, Hazard, Griezmann), dok je predstanik medija Milan Rašević (Kurir) Modrića uvrstio na drugo mjesto, iza Mbappea, a ispred Salaha.

  Screenshot: FIFA
   

  Iz drugih medija