Action Images via Reuters/John Sibley
PUN POGODAK

DALIĆU IZMAKLA NAGRADA, ALI JE ZATO MAJSTORSKI POGODIO U SVOM IZBORU Evo u kojem su smjeru otišli glasovi hrvatskog izbornika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2018. 00:02

Sve oči nogometnog svijeta u ponedjeljak navečer fokusirale su se na London gdje je FIFA dijelila svoje prestižne nagrade najboljim nogometnim pojedincima.

Uz Luku Modrića koji je proglašen najboljim nogometašem svijeta, na svečanoj ceremoniji našao se i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić koji je pak svoje mjesto osigurao u izboru za najboljeg trenera, a tamo su mu konkurenti bili francuski izbornik Didier Deschamps i bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane.

Hrvatski izbornik ostao je bez nagrade koja je u konačnici otišla njegovom suparniku iz finala Svjetskog prvenstva.

"Ponosan sam jer sam u ovom društvu, da sam među tri najbolja trenera na svijetu. Zahvala igračima u reprezentaciji jer bez njih ovoga ne bi bilo", izjavio je Dalić za HRT još uoči same dodjele nagrada, kada je i zapravo otkrio u kojem su smjeru otišli njegovi glasovi.

"Glasao sam za Modrića kao najboljeg igrača i Deschampsa kao najboljeg trenera jer je ipak bio prvak svijeta", zaključio je izbornik.

Da je Dalić dobro odabrao, pokazalo se nekoliko trenutaka kasnije.

"Zahvalio bih se Zinedineu Zidaneu i Zlatku Daliću na dobroj konkurenciji. Zahvalio bih se i predsjedniku Francuskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju. Trener nije ništa bez svojih igrača i pomoćnika koji su mu potrebni da dođe do ove razine", poručio je Deschamps nakon primanja nagrade.

Linker
27. travanj 2024 00:35