Goran Sebelic / CROPIX
PLANET HRVATSKA

DOBRE VIJESTI SA SVIH STRANA EUROPE: DEBITIRAO BIVŠI VRATAR HAJDUKA, BARIŠIĆ NAPOKON ZAIGRAO ZA RANGERSE Potencijalni Vatreni se vraća treninzima

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 10. prosinac 2018. 17:32

Problem s pubičnom kosti udaljio je Bornu Sosu s nogometnih travnjaka još prije šest tjedana. Do kraja polusezone sigurno više neće zaigrati za Stuttgart, međutim oporavak teče bolje nego što je predviđeno i 20-godišnji lijevi branič uskoro bi se mogao vratiti momčadskim treninzima.

- Sosa se vrlo dobro oporavlja, u sve je boljem stanju i vjerojatno će do kraja godine početi trenirati s ostatkom momčadi - rekao je trener Stuttgarta Markus Weinzierl.

Sosa je ove sezone odigrao četiri utakmice u Bundesligi, od toga tri od prve minute, a posljednju utakmicu zaigrao je 12. listopada u dresu mlade reprezentacije Hrvatske protiv Grčke.

Split, 211017
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga  2017/2018, 13. kolo utakmica HNK Hajduk -  GNK Dinamo
Na fotografiji: Dante Stipica. 
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dante Stipica upisao prvi ligaški nastup za CSKA Sofiju

Dante Stipica, nekadašnji vratar Hajduka, upisao je prvi nastup u bugarskom prvenstvu za sofijski CSKA. Njegova momčad slavila je s 1:0 na gostovanju kod Vereje te drži drugo mjesto na tablici iza Ludogoreca, a valja istaknuti da je kod 0:0 Splićanin spasio svoja vrata u situaciji jedan na jedan.

Do ovoga susreta stalno je bio na klupi te je dva puta branio u pobjedama u Kupu. Nije zadovoljan minutažom, lako je moguće da promijeni sredinu, a za njegove se usluge zanima Levski, no teško će ga CSKA pustiti u gradskoga rivala.

Screenshot

Borna Barišić zaigrao nakon 70 dana u remiju Glasgow Rangersa

U posljednjoj utakmici 17. kola prvenstva Škotske Glasgow Rangersi remizirali su kod Dundeeja, utakmica je završila s 1:1. Momčad koju vodi Steven Gerrard tim je rezultatom skočila na drugo mjesto s 31 bodom iz 16 utakmica, ispred je samo najveći suparnik Celtic, koji ima dva boda više, ali iz 15 utakmica.

No od samog rezultata važnija je vijest o povratku Borne Barišića. Potencijalni hrvatski reprezentativac zbog ozljede lista nije igrao još od 30. rujna, a jučer mu je Gerrard dao prigodu od 57. minute. Drugi Hrvat u redovima Rangersa, Nikola Katić, ostao je na klupi.

Pranjić strijelac za Anorthosis

Danijel Pranjić 2. ovog mjeseca napunio je 37 godina, no još uvijek igra vrlo dobro, a u posljednje vrijeme i efikasno. Najprije je tijekom tjedna u ku- dvoboju s drugoligašem Chlorakom zabio dva pogotka u 7:0 pobjedi. Jedan gol tada je postigao Gordon Schildenfeld.

Jučer je pak Pranjić bio strijelac u prvenstvenom ogledu s Doxom. Zabio je s bijele točke, drugi mu je to gol ove sezone u prvenstvu Cipra. Njegov Anorthosis na koncu je slavio s 3:1, a nakon 12 kola njegova momčad zauzima peto mjesto s 19 bodova. Prvi, Apollon, bježi im šest bodova, no lider ima i utakmicu manje.

Linker
25. travanj 2024 12:40