Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
BINGO BIVŠEG IZBORNIKA

DOBRE VIJESTI ZA HRVATSKOG 'DURACELL BULDOŽERA' Osvojio je i navijače i kritičare: Kovačev klub otkupljuje njegov ugovor za 'smiješnu' svotu

KOVAČEV BINGO Hrvatski ofenzivac igra najzreliji nogomet u seniorskoj karijeri
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 17. prosinac 2017. 15:06

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić igra vrlo dobro u ovoj bundesligaškoj sezoni, svjedoče tome i ocjene u njemačkim medijima.

Po Kickeru je, naime, hrvatski ofenzivac trenutačno drugi najbolje (3,15) ocijenjeni igrač Eintrachta ove jeseni, ispred je samo Lukaš Hradecki (2,77), vratar frankfurtskog kluba i finske reprezentacije.

- Nevjerojatno je što on radi u ofenzivi, svakim danom je sve bolji - nahvalio je Rebića izvršni direktor Fredi Bobic, čovjek koji je s Nikom Kovačem posložio momčad Eintrachta.

Duracell buldožer

Rebić je vodeći igrač frankfurtske ekipe po broju duela i sprintova, primjerice na posljednjoj utakmici u Hamburgu 48 puta se našao sa suparničkim igračima u dvobojima, a imao je čak 43 sprintova. To pokazuje da je fizički spreman, primjerice, na jednom lokalnom portalu nazvali su ga “Duracell buldožer u Eintrachtovoj ofenzivi”.

- Rebić se bez problema može nositi s dvojicom, trojicom suparničkih igrača - dodaje Bobic.

Očito je 24-godišnji ofenzivac sazrio i već je ljetos bilo čudno što ga Eintracht nije otkupio od talijanske Fiorentine s kojom ima ugovor.

Na kraju se ipak sve sretno završilo za sve zainteresirane strane. Rebić se posljednjeg dana prijelaznog roka vratio na novu posudbu u Frankfurt i to treneru koji iz njega zna izvući sve najbolje, Fiorentina se pak riješila igrača u kojeg sasvim sigurno nije bezgranično vjerovala.

- Pojavila se mogućnost vratiti ga u naše redove, s Antom ćemo dobiti na brzini i nepredvidljivosti - rekao je krajem kolovoza Niko Kovač.

Smiješna cijena

Utakmica protiv Schalkea u subotu trebala bi biti 15. službena u drugom Rebićevom mandatu u dresu Eintrachta, a to automatski znači i otkup njegova postojećeg ugovora od Fiorentine.

Bundesligaš će talijanskom klubu isplatiti 2 milijuna eura. Cijena se čini smiješnom, s obzirom na to koliko hrvatski ofenzivac vrijedi Kovaču i suigračima.

- Kada vidim što nam znači za ofenzivu, znam da je vrijedan svakog eura - zaključio je izvršni direktor trenutačno sedmoplasiranog bundesligaša, Fredi Bobic.

Rebićeva sezona

14 odigranih utakmica
11 puta nastupio kao startni izbor
3 puta ušao u igru kao zamjena
1033 dobivene minute na travnjaku
4 postignuta pogotka
1 upisana asistencija
258 minuta igre za gol
48 duela igračima suparničkih momčadi
43 ostvarena sprinta
3 dobivena žuta kartona u prvenstvu
0 dobivenih crvenih kartona u prvenstvu
3,15 prosječna ocjena u Kickeru

Linker
25. travanj 2024 17:36