Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
TEK STIGAO, A VEĆ POSTAO IDOL

DOLAZAK LEGENDARNOG KAPETANA VATRENIH NA NOGE PODIGAO ČITAV OTOK Navijači van sebe od sreće, već ga uspoređuju s najvećim strancem u povijesti kluba

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 27. lipanj 2018. 17:17

Tifosi Sardi, dakle stanovnici Sardinije, ostali su iznenađeni u pozitivnom smislu kad su čuli da će jedan takav igrač europskog kalibra kao što je Darijo Srna možda pristupiti Cagliariju, a kad je objavljeno da je Srna potpisao jednogodišnji ugovor, svi su bili prezadovoljni i zahvalni predsjedniku Tommasu Giuliniju.

Jedan prvoligaš kao što je Cagliari, koji se uz dosta muke spasio, izborio opstanak u Serie A, uspio je dobiti igrača kao što je Srna, za sve navijače dokaz je kako predsjednik Giulini želi stvoriti momčad koja se neće do posljednjeg daha boriti za status prvoligaša. Jer, Srna je takav kalibar da se nitko nije nadao njegovu dolasku na otok. Sada cijela Sardinija sanja bolje dane, računaju da će Srna svojim iskustvom, ali i sposobnošću stvoriti pravi ambijent. Ma zna se da je Srna pri kraju karijere, da ima 36 godina, ali isto tako da je fizički i mentalno sposoban kao tridesetogodišnjak.

Poduzetnik Giulini, 41 godina, rođen u Milanu, vlasnik industrije Floursid, ICIB i Laminazione Sottile, želio je angažirati igrača takvih dimenzija kao što je Srna. Objasnio je:

- Teško smo proživjeli prošlo prvenstvo, previše smo se patili, želim da sljedeće sezone bude mirnije, pozitivnije, s većim ambicijama i mogućnostima. I zato smo doveli Srnu.

Objavljeno je da je za angažman Srne bio zainteresiran i Inter, ali je “presidente” Giulini pretekao kineskog gazdu Suninga. To je senzacionalni “colpaccio” za sardinijski nogomet. Bek Srna je odmah postao idol otočkih navijača, tako da je uspoređen s najvećim strancem koji je ikada nosio crveno-modri dres Cagliarija. A to je Urugvajac Enzo Luis Francescoli, rođen 1961., igrač River Platea i Olympiquea, koji je za Cagliari igrao od 1990. do 1993. Novi trener Cagliarija Rolando Marin, bivši stručnjak Chieva, računa da će poslije Srne na Sardiniju doći i Argentinac Lucas Castro, također iz Chieva.

Linker
20. travanj 2024 05:57