Zagreb, 230816.
Igraci i clanovi stozera GNK Dinama odlaze sa Medjunarodne zracne luke Zagreb u Salzburg gdje ce igrati uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv FC Salzburga.
Na fotografiji: Zlatko Kranjcar.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Zlatko Kranjčar

PRONAŠAO POSAO

DRUGA PRILIKA Zlatko Kranjčar nakon odlaska iz Dinama nije bio dugo na burzi: Otkrivamo detalje ugovora hrvatskog trenera na omiljenoj mu destinaciji

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2017. u 15:16

 • Zlatko Kranjčar nije dugo bio na trenerskoj burzi. Bivši hrvatski izbornik ponovno je u Iranu, opet na starom mjestu, u istom klubu. Preuzeo je Sepahan, koji je vodio od 2011. do 2014. godine.

  Prvi Kranjčarov mandat u Sepahanu bio je vrlo uspješan, u sezoni 2011/12. osvojio je prvenstvo, a sezonu kasnije i Kup. Kranjčar je 2012.  proglašen trenerom godine u Iranu. Kranjčaru je Iran omiljena trenerska destinacija, jer je 2009. bio trener Persepolisa, kluba koji danas trenira Branko Ivanković.

  Kranjčar se te 2014.  sam povukao s klupe Sepahana nakon što je sjajno startao u sezonu, ali su onda uslijedili lošiji dani. Nakon tri uzastopne pobjede, upisao je tri remija i jedan poraz, pa je dao otkaz iako je bio na četvrtom mjestu ljestvice. Tada se špekuliralo da će Kranjčar preuzeti reprezentaciiju Irana, ali to se nije dogodilo. Zadnji Kranjčarov posao bio je Dinamo, koji je preuzeo u ljeto 2016. S Modrima se plasirao u Ligu prvaka, ali je nakon debakla protiv Rijeke na Rujevici (5:2) podnio ostavku.

  Marko Todorov / CROPIX
  CROPIX
   

  Ponuda iz Sepahana je stigla naglo, ali nije zapravo bila baš neočekivana, jer je Kranjčar čelnicima kluba ostao u lijepoj uspomeni. Uostalom, kad se Kranjčar te 2014. godine vratio u Zagreb, kazao nam je kako su vrata tog kluba za njega otvorena u budućnosti te da uvijek postoji mogućnost da se tamo vrati jednog dana. To se eto dogodilo prije nego je vjerojatno očekivao.

  Sepahan je u iranskom prvenstvu trenutačno na sedmom mjestu, u posljednje vrijeme slabo mu ide, u posljednjih pet kola osvojio je tek četiri boda. Nakon tri uzastopna poraza, uslijedila je pobjeda, ali u posljednjem kolu odigrao je na gostovanju kod pretposljednjeg Mashada 1:1, što je bio znak da se krene po Kranjčara. Sve je bilo brzo dogovoreno, pa je Cico opet u Sepahanu, klubu kojeg su osim Kranjčara vodili i drugi hrvatski treneri, Stanko Poklepović, Luka Bonačić i Igor Štimac.

  Po informacijama koje imamo, Kranjčar bi trebao zarađivati 900.000 dolara godišnje, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

  Iz drugih medija