Twitter: Legia
VELIKI PLANOVI

EVO KOLIKO ĆE ZARAĐIVATI EDUARDO I BIVŠI KAPETAN, A KOLIKO ĆE DOBITI DINAMO! Dudu 10 godina nakon sportske tragedije tvrdi: 'Nikad nisam bio mršaviji'

JOZAKOVE AKVIZICIJE U četvrtak oko podneva bivši igrači maksimirskog kluba predstavljeni su u Varšavi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. siječanj 2018. 11:02

Sve je bilo okončano u četvrtak oko podneva - Domagoj Antolić (28) i Eduardo da Silva (34) uspješno su prošli liječničke preglede i potpisali su ugovore s varšavskom Legijom! Antolić je potpisao trogodišnji, Eduardo jednogodišnji ugovor i odmah su, u društvu sportskog direktora, Ivana Kepčije, u klupskim prostorijama bili predstavljeni medijima.

- Uvjeren sam da će ovi dolasci poboljšati našu kvalitetu i ojačati momčad, te da ćemo biti spremni za proljetnu utrku za naslovom prvaka, osvajanje naslova naš je primarni cilj - rekao je Kepčija.

Poljski su novinari pitanjima više ‘rešetali’ Eduarda, najprije ih je zanimalo zašto je došao baš u Legiju i je li imao još nekih ponuda. Dudu je odgovorio:

- Bilo je nekih ponuda, ali nakon razgovora s trenerom Jozakom, kojeg poznajem već 19 godina, te sportskim direktorom Kepčijom, nisam imao previše dvojbi. Legia je klub s tradicijom, najbolji u Poljskoj, poznat u Europi. Željan sam uspjeha i gladan golova, uvijek sam igrao u klubovima koji se bore za prvo mjesto, imam pobjednički mentalitet i nadam se da ću golovima pomoći Legiji da postane prvak - govorio je Eduardo.

Screenshot: legia.com

Uvjereni u uspjeh

Potom je Dudu pojasnio i zašto nije igrao posljednjih mjeseci u Brazilu...

- Bio sam ozlijeđen, a kad sam se oporavio promijenio se trener, koji me nije vidio u svojim planovima. Međutim, svakodnevno sam trenirao, tjelesno sam vrlo dobro pripremljen, nikad nisam bio mršaviji i spreman sam za nova iskušenja - rekao je hrvatski Brazilac osvrnuvši se i na prošlost:

- U veljači će biti deset godina otkad sam doživio težak lom noge u dresu Arsenala. Nikad nisam pogledao videosnimku tog Taylorova starta, ne želim uopće razmišljati o onome što je bilo. Najvažnije je da sam se nakon ozljede vratio mentalno i fizički još jači, igrao sam na najvišoj razini i uvjeren sam da mogu mnogo dati Legiji. Iz dana u Arsenalu održavam kontakt s bivšim suigračima, Poljacima Wojciechom Szczesnym i Lukaszem Fabianskim. ‘Fabian’ je, inače, bio moj susjed u Londonu, često smo zajedno pili kavu. Posljednjih smo se godina nekoliko puta susreli u Londonu, razgovarali smo o Poljskoj i o Hrvatskoj, ali sad ih nisam zvao, niti sam se kod njih raspitivao o Legiji - govorio je Dudu.

Poljski su novinari dobro upoznati i s karijerom Domagoja Antolića, znaju da mu je ovo prvi odlazak iz Hrvatske, pa su ga stoga upitali je li nervozan?

- Malo da. U Dinamu sam proveo ukupno 17 godina, od toga deset profesionalnih, osvojio sam šest naslova prvaka i dva kupa. Bio sam i kapetan, a sad sam došao u novi klub. Trebao mi je novi izazov i doista željno čekam prvu utakmicu. Vidio sam da Legia ima fantastične navijače, znam da je to veliki klub s velikim ambicijama i nadam se da ću dati svoj doprinos osvajanju novih trofeja - rekao je Antolić, koji bi se s Eduardom trebao priključiti nogometašima Legije na pripremama na Floridi (od 10. do 20. siječnja).

Spomenuli smo u prošlom broju da nisu baš svi mediji naklonjeni dovođenju hrvatskog dvojca, pa je tako stiglo i pitanje sportskom direktoru Ivanu Kepčiji kakvo je to najavljeno pomlađivanje kluba kad se dovode igrači od 28 i 34 godine? Kepčija je ovako odgovorio:

- Cilj nam je izgraditi veliku momčad, stoga je u dolazećem razdoblju najvažnije osvojiti naslov prvaka. A za to su nam potrebni kvalitetni igrači, neovisno o tome koliko imaju godina. Pomlađivanje momčadi je na drugom mjestu i tu ćete našu nakanu uskoro vidjeti, u sljedećim transferima. Ne možemo odjednom obnoviti cijelu momčad, taj će proces trajati tri sezone - rekao je Kepčija.

Godišnja zarada Antolića i Eduarda po 450.000 eura neto

Iako nisu zajedno i dogovorno potpisivali ugovore, Eduardo i Antolić trebali bi slično zarađivati u Legiji. Godišnja bi im plaća tako trebala biti oko 360.000 eura neto, a s dodatnim bonusima (primjerice, 1000 eura za nastup, 2000 eura za pobjedu, nagrade za osvojene trofeje...), njihova bi zarada mogla biti oko 450.000 eura neto po sezoni. (pju)

Odšteta Dinamu za Antolića oko 500.000 eura

Prema dostupnim informacijama, Legia će Dinamu na ime odštete za Domagoja Antolića platiti oko 500.000 eura. Možda će taj iznos biti i nešto veći, ali onda će biti isplaćen u dvije rate. Eduardo je, pak, došao bez odštete, kao slobodan igrač... (pju)

Linker
18. travanj 2024 18:19