Ronald Gorsic / CROPIX
SLIJEDE NAJVEĆI IZAZOVI

FILIP HRGOVIĆ NAPUŠTA HRVATSKU! Naš najbolji boksač otkrio razloge velike životne promjene: 'Smatram da trebam otići tamo gdje me nitko ne zna...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2019. 22:07

Velike stvari su pred Filipom Hrgovićem! Najbolji hrvatski boksač seli se u SAD, preciznije u Miami koji će postati njegov novi dom, javlja RTL.

Neporaženi 'Hrga' trebao bi se navodno duže zadržati na američkom tlu gdje će se boksački usavršiti i pripremiti za najveće izazove.

'El Animal' će svoju osmu pobjedu tražiti 18. svibnja u Chicagu. Ime njegovog protivnika još nije poznato, ali zna se da će hrvatski teškaš biti predborba ponajboljem borcu današnjice - Ukrajincu Oleksandru Usyku.

"Sad mi moj nutricionist nosi obrok, nosi mi smoothie koji mi je on napravio. Znači ne moram više ni rezati voće ni raditi smoothie. Hvala kralju. Tako da kažem, kad si doma, to je komfort zona i zato smatram da trebam se izolirati, da trebam otići tamo gdje me nitko ne zna, gdje se mogu posvetiti samo treningu i jedino ću tako izvući svoj maksimum", izjavio je Hrgović za RTL pa nadodao:

"Joshua se sada bori u Americi, Kubrat Pulev, evo Usyk, Povetkin, ja. Kad si s velikim igračima, možeš očekivati velike stvari. Kroz par godina će to kulminirati i vjerujem da će se dogoditi neki možda najveći mečevi u povijesti kategorije. Ne mogu dočekati. Već sam počeo pripreme ponedjeljkom. Prvih par dana je ispalo tako da mi Pedro šalje program iz Miamija."

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

No, prije SAD-a, Filip prvo putuje u Hamburg na desetodnevne pripreme, a tek će poslije toga sjesti na avion za Ameriku.

Podsjetimo, odnedavno se o karijeri hrvatskog udarača u kopromociji s Teamom Saueland počeo brinuti i slavni boksački promotor Eddie Hearn, inače čovjek koji vodi brigu o teškaškom prvaku Anthonyju Joshui.

"Neki dan sam im poslao listu protivnika, petoricu njih, a oni su mi javili - 'Bilo tko.' I kada sam razgovarao s Kalleom Sauerlandom, rekao mi je da mu je Filip odgovorio - 'Zašto me uopće pitaš takve stvari?' Kada ga je pitao s kim bi se borio", otkrio je slavni Britanac.

Hrgović je kao profesionalac debitirao 30. rujna 2017. godine. S druge strane mu je tada stajao Raphael Zumbano, iskusni Brazilac kojeg je zaustavio tehničkim nokautom. Nanizao je nakon toga Filip još šest pobjeda, od čega posljednje dvije pred zagrebačkom publikom. Ona posljednja, sedma u karijeri, upisana je protiv Kevina Johnsona u prosincu prošle godine.

Linker
21. travanj 2024 11:04