Screenshot: Twitter
NE DOŽIVI TO SVATKO

FOTO: MARIO MANDŽUKIĆ JE 'NOGOMETNI BOG', ALI NIJE NI PRVI NI JEDINI Ovo su Hrvati 'kojima se klanjao cijeli stadion', a slike su obišle svijet

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. studeni 2017. 15:33

Mnogi su hrvatski nogometaši imali posebni status u inozemnim klubovima u kojima su igrali. Njihovu strast prepoznali su fanovi, koji su im, poput Mariju Mandžukiću, zahvalnost iskazivali raznim transparentima.

- Uz Armadin oproštaj koji sam doživio na Kantridi ovo mi je bio najljepši trenutak karijere. Prošli su me trnci, stvarno je bilo emotivno. Još na ovakvoj utakmici, na ovako posebnom stadionu… Stvarno poseban doživljaj.

Izjavio je to veznjak njemačkog drugoligaša Union Berlina Damir Kreilach nakon utakmice njegove momčadi kod Borussije Dortmund u listopadu prošle godine. Navijači Uniona, kojih je na gostovanju bilo čak 12.000, izvjesili su veliki transparent s Kreilachovim likom koji slavi pogodak i uz to priredili veliku bakljadu.

Twitter

Obožavani od navijača

Istu stvar doživio je i Ivica Vrdoljak u vrijeme dok je bio kapetan Legije iz Varšave. Navijači su ga obožavali i 2014. preko cijele tribine izvjesili transparent s nacrtanim njegovim likom. Dubok je trag ostavio Vrdoljak u šest godina koliko je proveo u klubu iz glavnog grada Poljske.

Facebook

Ivan Rakitić ostao je heroj navijača Seville i nakon transfera u Barcelonu. Nisu u Andaluziji zaboravili što je hrvatski veznjak pružao u razdoblju od 2011. do 2014. godine u dresu Rojiblancosa, pa su ga u utakmicama s Barcelonom pozdravili transparentima podrške.

Screenshot

Iako je Šahtar u progonstvu u Kijevu, karizma Darija Srne je toliko jaka da su mu navijači u Donbass Areni u Donjecku čestitali na 500. nastupu za Šahtar u kolovozu 2016. posebnom porukom na travnjaku. Nije rijetkost ni da navijači Rudara na svojoj tribini izvjese veliki dres s brojem 33 i Srninim prezimenom.

Twitter

Ljubav navijača AIK-a iz Stockholma prema Ivanu Turini posebna je priča. Hrvatski čuvar mreže postao je član švedskog kluba 2010. godine, a 2013. ga je izdalo srce. Navijači su napravili ogromni transparent s njegovim likom i izvjesili ga preko cijele svoje tribine s porukom koja je otprilike glasila “Ivan Turina - zauvijek naš junak”.

Nakon njegove smrti navijači kluba iz Stockholma redovito se prisjećaju Turine i slave njegov lik i djelo. Ljubav nije prestala ni četiri godine nakon smrti zagrebačkog čuvara mreže...

Linker
24. travanj 2024 21:13