Instagram
'OPORAVAK ĆE BITI DUGAČAK I SPOR'

FOTO: MLADA HRVATSKA TENISAČICA POSLALA PORUKU KOJA DIRA RAVNO U SRCE 'Prije nekoliko dana se vratila jaka bol... Ovo je moj posljednji pokušaj'

KALVARIJA Četvrta operacija lakta 21-godišnje Dubrovkinju
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. ožujak 2019. 13:01

"Odlučila sam se na još jedan, posljednji pokušaj." Poruka je to Ane Konjuh, ne tako davno najbolje hrvatske tenisačice i članice Top 20, iza koje je već četvrta operacija lakta desne ruke, a ispred nje nova rehabilitacija za koju ne zna koliko će trajati i hoće li uopće biti uspješna.

Ana se na društvene mreže javila iz Gulf Breezea na Floridi, gdje je nakon brojnih konzultacija s liječnicima obavila rekonstrukciju ulnarnog kolateralnog ligamenta lakta. „Križni put“ 21-godišnjakinje iz Dubrovkinja, koja je po količini peha jedna od najnesretnijih hrvatskih sportašica uopće, gotovo uz bok Kostelićima, vrtit će se ispočetka. Situacija jako podsjeća na prošlu godinu, kada se Ana vratila nakon treće operacije, odradila nekoliko mečeva, a onda ponovno uzela stanku.

Ovaj put je odigrala sedam mečeva, od čega četiri u Fed Cupu. Posljednji je bio u Budimpešti prije dva tjedna, gdje je izgubila od Pauline Parmentier.

View this post on Instagram

Hey everyone. It’s been a while since the last time I posted anything.. As majority of you know I’ve been having elbow problems the last few years , I’ve done some procedures on it, took some time off, basically tried everything that could’ve helped me to play tennis with no pain. But as it turns out it wasn’t enough. The few matches I played this year were okay, manageable, but the pain came back strong few days ago. After many considerations and doctors visits I decided to give it one last try and do the ulnar collateral ligament reconstruction. The recovery will be long and slow , I dont really have a time frame on when I’ll be back , after the first few months of normal protocol for rehab most of it will depend on how my elbow is reacting afterwards so I guess we will have to see how it goes. Just wanted to thank you for continued support and I promise I'm gonna try to come back even stronger. Can’t wait to get back on the court ************* Bok svima, Kao sto vecina vas zna zadnjih nekoliko godina imam problema sa svojim desnim laktom, nakon tri zahvata, mjeseci ne igranja, temeljitih priprema, probala sam sve sto sam mogla da igram tenis bez boli, ali ocito nije bilo dovoljno. Par meceva koje sam odigrala ove godine su bili podnosljivi ali se prije par dana bol nazalost ponovno pojavila. Nakon puno razmisljanja i pregleda odlucila sam se za zadnju opciju a to je zahvat rekonstrukcije ulnarnog kolateralnog ligamenta. Oporavak ce biti dug i spor, ne znamo kada cu se moci vratiti igranju, vecina toga ce ovisiti kako ce lakat reagirati nakon par mjeseci rehabilitacije i kada bude opet pod stresom. Hvala svima na podrsci i jedva se cekam vratiti na teren ponovno

A post shared by Ana Konjuh (@anakonjuh) on

„Tijekom tih mečeva osjećala sam se OK, dalo se izgurati, ali onda se prije nekoliko dana vratila jaka bol. Oporavak će biti dugačak i spor i nemam vremenski okvir kada bih se mogla vratiti. Sve ovisi o tome kako će reagirati lakat nakon prvih nekoliko mjeseci normalnog protokola rehabilitacije“, objasnila je Ana, uz obećanje da će se „pokušati vratiti jača“.

U razgovoru prije nekoliko tjedana, otkrila nam je da je lani razmišljala i o kraju karijere. Uz dodatak:

- Imala sam kaos u glavi, ali sam obećala sama sebi da ću napraviti sve što je u mojoj moći da čim duže radim ono što volim.

Hoće li Ani ovaj put konačno zasjati sunce, to danas ne zna nitko. Jedini lijek za neizvjesnost su strpljenje i nada da će vrijeme odraditi svoje. Ipak, osmijeh na slici već je dobar znak...

Linker
19. travanj 2024 07:53