Instagram

'OPORAVAK ĆE BITI DUGAČAK I SPOR'

FOTO: MLADA HRVATSKA TENISAČICA POSLALA PORUKU KOJA DIRA RAVNO U SRCE 'Prije nekoliko dana se vratila jaka bol... Ovo je moj posljednji pokušaj'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.03.2019. u 12:01

 • KALVARIJA Četvrta operacija lakta 21-godišnje Dubrovkinju

  "Odlučila sam se na još jedan, posljednji pokušaj." Poruka je to Ane Konjuh, ne tako davno najbolje hrvatske tenisačice i članice Top 20, iza koje je već četvrta operacija lakta desne ruke, a ispred nje nova rehabilitacija za koju ne zna koliko će trajati i hoće li uopće biti uspješna.

  Ana se na društvene mreže javila iz Gulf Breezea na Floridi, gdje je nakon brojnih konzultacija s liječnicima obavila rekonstrukciju ulnarnog kolateralnog ligamenta lakta. „Križni put“ 21-godišnjakinje iz Dubrovkinja, koja je po količini peha jedna od najnesretnijih hrvatskih sportašica uopće, gotovo uz bok Kostelićima, vrtit će se ispočetka. Situacija jako podsjeća na prošlu godinu, kada se Ana vratila nakon treće operacije, odradila nekoliko mečeva, a onda ponovno uzela stanku.

  Ovaj put je odigrala sedam mečeva, od čega četiri u Fed Cupu. Posljednji je bio u Budimpešti prije dva tjedna, gdje je izgubila od Pauline Parmentier.

   

  „Tijekom tih mečeva osjećala sam se OK, dalo se izgurati, ali onda se prije nekoliko dana vratila jaka bol. Oporavak će biti dugačak i spor i nemam vremenski okvir kada bih se mogla vratiti. Sve ovisi o tome kako će reagirati lakat nakon prvih nekoliko mjeseci normalnog protokola rehabilitacije“, objasnila je Ana, uz obećanje da će se „pokušati vratiti jača“.

  U razgovoru prije nekoliko tjedana, otkrila nam je da je lani razmišljala i o kraju karijere. Uz dodatak:

  - Imala sam kaos u glavi, ali sam obećala sama sebi da ću napraviti sve što je u mojoj moći da čim duže radim ono što volim.

  Hoće li Ani ovaj put konačno zasjati sunce, to danas ne zna nitko. Jedini lijek za neizvjesnost su strpljenje i nada da će vrijeme odraditi svoje. Ipak, osmijeh na slici već je dobar znak...

  Iz drugih medija