Ronald Gorsic / CROPIX
GOLIJADA U KRANJČEVIĆEVOJ

FOTO: MLADI VATRENI UVELIČALI OKRUGLI JUBILEJ ZAGREBAČKOG NOGOMETNOG SAVEZA Sjajna predstava hrvatske mladosti uoči pokusa s Francuzima

Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 04. rujan 2019. 23:43

U sklopu proslave 100. godišnjice Zagrebačkog nogometnog saveza, u lijepom dekoru, pred 2.000 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici odigrana je prijateljska utakmica između U-23 selekcije ZNS-a i U-20 reprezentacije Hrvatske koja je završena remijem 4:4.

Mlada reprezentacija U-20 pod vodstvom Ognjena Vukojevića uveličala je tako proslavu, a ujedno je to bila prilika da gledatelji iz Zagreba i okolice upoznaju mlade igrače koji bi mogli biti budućnost hrvatskog nogometa. Svoju priliku zasigurno je iskoristio bivši igrač drugoligaša Kustošije, a trenutačno trećeligaša Jaruna, Karlo Darojković, koji je bio nerješiva enigma za obranu reprezentacije U-20, a u 13. minuti gurnuo je selekciju ZNS-a u vodstvo. S druge strane mladi Vatreni prvu priliku stvorili su tek u 37. minuti koju je Durdov pretvorio u 1:1. Potom je pet minuta kasnije, nakon ubačaja s lijeve strane s korner linije Durdova, Šego glavom zakucao loptu pod prečku i preokrenuo rezultat na 2:1. Međutim, radost mladih Vatrenih bila je kratkog vijeka. Igrač Sesveta Matija Malekinušić euro-pogotkom, minutu prije kraja prve dionice ponovno je stavio rezultat na početak.

U nastavku utakmice, izbornik U-20 reprezentacije Ognjen Vukojević poslao je na igralište cijelu drugu postavu, koja je već u prvih 15 minuta praktički zgotovila rezultat, Kreković je najprije sa 10 metara doveo Hrvatsku u vodstvo, a potom je Blagaić iz kaznenog udarca povisio na 4:2. Nakon toga Vatreni su se malo opustili, a u finišu utakmice selekcija ZNS-a uspjela je izjednačiti rezultat. Najprije je Krajačić iz kaznenog udarca smanjio na 3:4, a potom je Banovec glavom pogodio za 4:4, što je u konačnici najpravedniji rezultat.

Ognjen Vukojević, izbornik U-20 reprezentacije Hrvatske:

- Evo, prvo čestitam ZNS-u na velikom 100-godišnjem jubileju. Kada sam došao na izborničku funkciju rekao sam da ću gledati sve igrače od Vukovara do Dubrovnika. Vidio sam dosta kvalitetnih igrača, u jednoj i drugoj selekciji, među kojima su i tri igrača iz selekcije ZNS-a, koje ćemo pratiti i najvjerojatnije ćemo ih pozvati u U-20 reprezentaciju. Danas smo prikazali dosta dobru igru, nadam se da ćemo to prezentirati i u petak, kada imamo jaku provjeru s odgovarajućom selekcijom Francuske.

Prijateljska utakmica povodom 100 godina ZNS-a

U-23 selekcija ZNS-a - U-20 reprezentacija Hrvatske 4:4

ZAGREB Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 2.000. Sudac: Čuljak. Pomoćnici: Pušić, Marić (svi iz Zagreba).

STRIJELCI: 1:0 - Darojković (13), 1:1 - Durdov (37), 1:2 - Šego (42), 2:2 - Malekinušić (44), 2:3 - Kreković (61), 2:4 - Blagaić (70), 3:4 - Krajačić (85 - 11m), 4:4 - Banovec (87).

SELEKCIJA ZNS-a U-23: Klemenčić, Cerovec, Majcenić, Brigić, Šušković Jakopac, Tolić, Kožić, Darojković, Malekinušić, Vranjković, Vajdovčić (još su igrali: Mustapić, Ačkar, Bradić, Banovec, Puntar, Rošić, Fajdiga, Krajačić, Radoš, Kondres, Jerbić). IZBORNIK: Goran Lacković

HRVATSKA U-20: Kotarski, Benić, Krizmanić, Radić, Stanić, Kosić, Bušnja, Pršir, Durdov, Ljubičić, Šego (još su igrali: Pandur, Stanić, Franjić, Smolčić, Čolina, Đira, Hanuljak, Kreković, Blagaić, Vuk, Baturina). IZBORNIK: Ognjen Vukojević

Linker
01. svibanj 2024 23:31