LONDON, ENGLAND - MAY 10: Ante Tomic of FC Barcelona tussles with C.J. Wallace of Real Madrid during the Turkish Airlines EuroLeague Final Four semi final game between FC Barcelona Regan and Real Madrid at the O2 Arena on May 10, 2013 in London, England. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
Jamie McDonald/Getty Images

SLUŽBENO

GOTOVA JE NEIZVJESNOST, TOMIĆ PRODULJIO UGOVOR S BARCELONOM Hrvatski centar apsolutni je rekorder, a njegove će se brojke teško sustići

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 02.08.2018. u 08:23

 • Hrvatski košarkaš Ante Tomić potpisao je produljenje ugovora s Barcelonom koje ga za klub veže do 2020. godine.

  Vijest je službeno potvrđena iz kluba, a 31-godišnji hrvatski centar je trenutno drugi najstariji igrač u Barcinom rosteru iza 38-godišnjeg Juana Carlosa Navarra.

  Tomić će tako dobiti priliku za dodatno poboljšanje svog rekorda. Naime, on je stranac s najviše odigranih utakmica u dresu Barcelone. Ukupno ih je dosad od transfera iz Reala 2012. godine odigrao 455, od čega 247 u Endesa ligi, 173 u Euroligi, 15 u Kupu kralja, 10 u Superkupu, te 10 u Katalonskoj ligi.

   

  Ukoliko Tomić ispuni ugovor do kraja njegov će rekord biti užasno teško srušiti. Posebice ako se uzme u obzir da je sljedeći stranac s najviše odigranih utakmica u Barceloni Slovenac Erazem Lorbek (341), pa Talijan Gianluca Basile (329)...

  Iz drugih medija