Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
DRUGI ANGAŽMAN KARIJERE

HAJDUKU NIJE BIO DOBAR, ALI NJIMA JE Damir Burić novi trener poznatog austrijskog prvoligaša: 'Iskusan je i pedantan, i dat će novi impuls'

Piše: sportskeNovosti AdministratorObjavljeno: 03. siječanj 2017. 19:19

Bivši trener Hajduka Damir Burić (52) imenovan je novim trenerom austrijskog prvoligaša Admire Wacker iz bečkog predgrađa Moedlinga. Burić će u proljetnom dijelu austrijskog prvenstva na klupi Admire zamijeniti Olivera Lederera pod čijim je vodstvom klub u prvih 20 kola osvojio 23 boda i nalazi se na sedmom mjestu ljestvice. U odnosu na pretposljednji Sankt Poelten Admira ima pet bodova prednosti, dok od posljednjeg Mattersburga ima devet bodova više.

"Napravili smo promjene u upravljačkoj strukturi kluba i odlučili se na novi impuls u svlačionici. Damir Burić je iskusan i izrazito pedantan stručnjak i uvjereni smo da je pravi trener koji bi trebao kvalitetno razvijati momčad u budućnosti. Oliveru Ledereru zahvaljujemo na dosadašnjem radu i svako dobro mu želimo u budućnosti", rekao je generalni menadžer Admire, Amir Shapourzadeh, a o svom novom angažmanu kratko je progovorio i sam Burić.

"Imao sam jako dobre razgovore i pregovore s upravom Admire i osjećam veliki optimizam u cijeloj momčadi. Učinit ću sve što je u mojoj moći da donesem jedan pozitivan doprinos i sportski razvoj. Zajedno ćemo raditi po tom planu", rekao je Burić, koji je veći dio svoje igračke i trenerske karijere proveo u Njemačkoj, vodio je Hajduk u prošloj sezoni i to mu je bio prvi posao glavnog trenera.

Linker
24. travanj 2024 15:08