Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images
U SJAJNOJ FORMI

HOFFENHEIMOV REKORDER KRAMARIĆ SVE JE BLIŽE NAJBOLJEM HRVATSKOM STRIJELCU U BUNDESLIGI Ubojiti napadač Vatrenih priprema lijepu gestu za suigrače

HRVATSKI STRIJELCI U BUNDESLIGI Napadač Hoffenheima sam je na vrhu klupske liste strijelaca u njemačkom prvenstvu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. ožujak 2019. 10:37

Andrej Kramarić i službeno je najbolji strijelac Hoffenheima u Bundesligi. U petak je postigao pogodak za konačnih 4:1 protiv Bayera i stigao do 47. egzekucije u prvenstvu Njemačke, ostavivši Salihovića na drugom mjestu s pogotkom manje.

Bila je to samo potvrda dobre predstave koju je začinio i asistencijom za početno vodstvo njegove momčadi. Strijelac je bio Ishak Belfodil, kojem je hrvatski reprezentativac zapravo ‘ukrao’ mogućnost postizanja hat-tricka, jer je loptu koju je Alžirac uputio prema praznom golu Kramarić neposredno prije linije gurnuo u mrežu. Međutim, nakon utakmice nije bilo previše zamjerki na račun hrvatskog napadača, počevši od trenera Nagelsmanna do Belfodila svi su se složili kako je Kramarić postupio instiktivno, baš kao pravi golgeter.

- U biti je sa svim napadačima isto, oni žele na bilo koji način zabiti gol, gurnuti loptu preko linije. Čuo sam kako Andrej želi platiti ručak ili večeru Ishaku - rekao je trener Nagelsmann nakon utakmice.

Sam Kramarić našalio se zbog načina na koji je postigao pogodak.

Bez zamjerki

- Imam problema s noktima i zato sam nosio nešto veće kopačke.

Ishak Belfodil, alžirski ofenzivac, nije previše zamjerio na “ukradenom” hat-tricku.

- Ne mora me Andrej počastiti, uostalom, namjestio mi je prvi gol. Znao sam kako jako želi oboriti ovaj rekord i sretan sam što sam mu pomogao u tome. Može mi uzvratiti novom asistencijom - rekao je 27-godišnji napadač, koji je ove sezone zabio 10 pogodaka u Bundesligi.

Kramarić, pak, ne odustaje od čašćenja.

- Platit ću večeru cijeloj momčadi, jer bez njih ne bih uspio oboriti ovaj rekord. Ishaku ću se posebno zahvaliti - dodao je Kramarić, koji je trenutačno peti na ljestvici strijelaca Hrvata u Bundesligi.

SINSHEIM, GERMANY - MARCH 29: Andrej Kramaric (27) of Hoffenheim celebrates after the match by wearing an Andrej Kramaric t-shirt during the Bundesliga match between TSG 1899 Hoffenheim and Bayer 04 Leverkusen at PreZero-Arena on March 29, 2019 in Sinsheim, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Nastavi li ovim tempom, a do kraja sezone ostalo je još sedam kola, Kramarić bi uskoro mogao zasjesti na mjesto prvog pratitelja Ivice Olića. Asistent Zlatka Dalića najučinkovitiji je hrvatski igrač u elitnom razredu njemačkog nogometa, igrajući za HSV, Bayern i Wolfsburg stigao je do brojke od 72 zabijena gola. Na drugom mjestu trenutačno je još jedan bivši igrač Marsonije, donedavni reprezentativac Mario Mandžukić, koji je u dresu Wolfsburga i Bayerna stigao do 53 pogotka. Nakon dvojca iz Slavonije slijede Mladen Petrić, koji je karijeru završio sa 51 golom, koje je postigao za Borussiju D. i HSV, te Ivan Klasnić, koji je za Werder i Mainz postigao 50 pogodaka.

Kramarić je u Hoffenheim stigao 20. siječnja 2016. Prvo je igrao za bundesligaša kao posuđeni igrač Leicestera. Iz tog premierligaša otišao je nezadovoljan minutažom koju mu je davao Claudio Ranieri, no Talijan je na kraju te sezone s Lisicama senzacionalno osvojio prvenstvo. Kramarić je, pak, stigao u momčad koja je tada bila na pretposljednjem mjestu, s malim izgledima u spas. No, predvođeni najmlađim trenerom u Bundesligi, Julianom Nagelsmannom, Kramarić i suigrači su uspjeli stići do ostanka. Hrvatski napadač ugradio je pet pogodaka na tom putu. Očito je preporuka koju je dobio bila pravi pogodak, naime, svi su mu govorili da je Bundesliga natjecanje baš po njegovoj mjeri.

SINSHEIM, GERMANY - MARCH 29: Ishak Belfodil of Hoffenheim celebrates his team's first goal with team mate Andrej Kramaric during the Bundesliga match between TSG 1899 Hoffenheim and Bayer 04 Leverkusen at PreZero-Arena on March 29, 2019 in Sinsheim, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Kratka kriza

Sljedeće sezone klub iz Sinsheima osvojio je četvrto mjesto, Kramarić je bio najubotiji, 15 puta je pogađao suparničke mreže. Jedina kriza u Hoffenheimu zbila se u sezoni 2017/18. i to na njenom začetku.

Kramarić je promašio jedanaesterac u doigravanju za Ligu prvaka protiv Liverpool i jesen je odigrao loše, no naposljetku je opet stigao do 13 golova, a ove je došao do 14 i taj će učinak do kraja sezone sigurno popraviti.

Najbolji strijelci Hoffenheima u Bundesligi

1. Andrej Kramarić 47

2. Sejad Salihović 46

3. Vedad Ibišević 43

4. Roberto Firmino 38

5. Kevin Volland 33

Najbolji strijelci Hoffenheima u svim natjecanjima

1. Sejad Salihović 67

2. Andrej Kramarić 55

3. Vedad Ibišević 54

4. Roberto Firmino 49

5. Thomas Ollhoff 42

Najbolji hrvatski strijelci u Bundesligi

1. IVICA OLIĆ

72 gola

(HSV, Bayern, Wolfsburg)

2. MARIO MANDŽUKIĆ

53 gola

(Bayern, Wolfsburg)

3. MLADEN PETRIĆ

51 gol

(Borussia D., HSV)

4. IVAN KLASNIĆ

50 golova

(Werder, Mainz)

5. ANDREJ KRAMARIĆ

47 golova

(Hoffenheim)

6. TOMISLAV MARIĆ

32 gola

(Wolfsburg, Borussia M.)

7. NIKO KOVAČ

31 gol

(Hertha, Bayern, HSV, Bayer)

8. JOSIP SKOBLAR

30 golova

(Hannover)

9. IVAN PERIŠIĆ

27 golova

(Borussia D., Wolfsburg)

10. IVAN BULJAN

22 gola

(HSV)

SRĐAN LAKIĆ

22 gola

(Kaiserslautern, Paderborn, Eintracht)

Linker
25. travanj 2024 14:44