CROPIX
PLANET HRVATSKA

HRVATSKA BAJKA NA DRUGOJ STRANI SVIJETA Imam svog prevoditelja, kuhaju mi naša jela, a već sam bio MVP derbija

DANIJEL GALIĆ Hrvatski  odbojkaški reprezentativac u polusezoni je preselio u Južnu Koreju u klub Hyundai Capital Skywalkers
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 27. veljača 2017. 12:01

Danijel Galić, Sarajlija rođen one godine kad se u Zagrebu odvijala grandiozna Univerzijada, dvometraš, koji se kao klinac našao u zagrebačkoj Mladosti, Dom odbojke je uvijek doživljavao kao svoj drugi dom. Sjajan igrač, još bolji čovjek, Danijel je 2010. godine krenuo u inozemstvo, prvo u Italiju, kako i priliči velikim igračima, a onda kreću putešestvije, od Kuvajta preko Grčke do Španjolske.

Ove sezone nije našao klub koji bi ga zadovoljio, saznat ćemo i zašto, pa je u zimskom prijelaznom roku potpisao za svoju Mladost Proenergy. I baš kada je trebao zaigrati ponovo u Domu odbojke, put ga je odveo na gotovo drugi kraj svijeta.

Prvo ja, pa obitelj

- Žao mi je što nisam zaigrao za Mladost, ali imali smo takav dogovor - kratko će Danijel iz Južne Koreje.

Privatna arhiva

Tamo je, naime, u polusezoni našao novi klub - Chenoan Hyundai Capital Skywalkers.

- Trenutačno smo drugi na ljestvici i naravno da ciljamo na prvo mjesto. Ostalo nam je još pet utakmica regularnog dijela pa onda počinje play-off. Prošle su godine bili prvaci u regularnom dijelu, ali su izgubili u finalu play-offa.

Nego, kako se Danijel snašao u tako kratkom roku u zemlji na Dalekom istoku?

- U Koreji sam gotovo tri tjedna i vrijeme mi strašno brzo prolazi. Došao sam sâm, a onda za mnom i obitelj. Nemam baš previše vremena za razgledavanje grada, ali ono što sam do sada vidio je sjajno. Jako sam se iznenadio, uvjeti su doista izvrsni. Usudio bih se reći, a razgovarao sam s dosta igrača, da niti jedan klub nema ovakve uvjete. Drugi klubovi u Koreji, poput Samsunga, donekle imaju ono što mi imamo. Naš kompleks se zove Castle of Skywalkers. Nešto neopisivo. Sa sadržajima poput saune, četiri bazena, teretane, dvorane za treniranje, kuhinje, dnevni boravci, soba za terapije s aparatima za rehabilitaciju te sobe za odmor za svakog igrača.

Zvuči nestvarno u odbojkaškim okvirima.

- Ovo ovdje ne mogu usporediti ni s jednim drugim klubom u kojem sam igrao do sada. To je sportska bajka. Igrač treba misliti samo na igru, oni su se apsolutno za sve ostalo pobrinuli. Nemam problema ni s jezikom jer imam odličnog prevoditelja koji je stalno sa mnom i brine samo o meni. Evo jedan mali detalj da bude jasnije. Kada sam došao u Castle, kuhari su me odmah pitali što volim jesti, upisali su na internet naša jela i kuhaju mi po tim receptima. Iako, njihova kuhinja je jako ukusna, tako da baš nemam nikakvih problema što se hrane tiče.

Već se pokazao naš reprezentativac u najboljem svjetlu u Koreji.

- Tu je vječiti derbi između Hyundaija i Samsunga, a ja sam u tom susretu bio MVP utakmice. Inače, u momčadi je 16 igrača, a uz glavnog trenera su i dva pomoćnika, jedan kondicijski četiri fizioterapeuta, dva statističara i dva prevoditelja. A još ima i zaposlenika u uredima kluba.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
16. travanj 2024 19:54