Emica Elvedji / CROPIX
SVJETSKI KUP U TURSKOJ

HRVATSKE GIMNASTIČARKE ODLIČNO OTVORILE NATJECANJE SVJETSKOG KUPA Kajić i Zwicker ostvarile očekivanja, izvrsni su bili i gimnastičari

Piše: HinaObjavljeno: 06. srpanj 2018. 21:46

Hrvatske gimnastičarke Ema Kajić i Christina Zwicker odlično su otvorile natjecanje Svjetskog kupa u turskom Mersinu, obje su se naše predstavnice plasirale u finale preskoka, Kajić s trećim rezultatom kvalifikacija od 13.225 bodova, a Zwicker s osmim mjestom i ocjenom 12.525.

"Zadovoljna sam. Naravno, uvijek može bolje, ali nekako sam se nadala da ću ući u finale. Bilo je i vrijeme nakon silnih devetih mjesta koja sam osvajala. Ušla sam u finale kao treća i nadam se da ću ostati na toj poziciji i u finalu", iskrena je nakon kvalifikacija bila Kajić.

"Sretna sam zbog finala na preskoku, međutim, parter mi je primarna sprava ovdje. Ostale cure imaju dosta jače skokove od mene no potrudit ću se u finalu. Napravit ću najbolje što mogu pa ćemo vidjeti kako će to završiti", osvrnula se na svoj se nastup Zwicker.

U muškoj konkurenciji, od tri naša predstavnika u petak su u kvalifikacijama nastupila dvojica. Na konju s hvataljkama svoje su mjesto u finalu tražili Vinko Kirinić i Matija Baron. Kirinić je svoj nastup u kvalifikacijama završio kao deveti te ima status prve rezerve u nedjeljnom finalu, dok je Baron bio 11. U subotnjim kvalifikacijama na preči nastupit će Anton Kovačević.

U subotu su kod djevojaka na rasporedu kvalifikacije partera i grede. Na parteru će ponovno nastupiti Christina Zwicker, gdje će joj se pridružiti i mlada Riječanka Ira Benčinić. Ira će nastupiti još i na gredi, kao i Karlovčanka Petra Furač.

Linker
20. travanj 2024 06:36