Foto: Vlado Kos / CROPIX
GRAND SLAM

HRVATSKI DVOBOJ U DRUGOM KOLU AUSTRALIAN OPENA Mektić i Nijemac spašavali meč lopte u dramatičnom susretu; Martić ima razloga za dvostruko slavlje

Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2019. 17:15

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić i Nijemac Kevin Krawietz spasili su dvije meč-lopte u drugom setu te na kraju svladali Amerikanca Nicholasa Monroea i Indijca Jeevana Nedunchezhiyana sa 4-6, 7-6 (8), 7-5 u 1. kolu turnira muških parova na Australian Openu u Melbourneu.

Mektić i Krawietz će u 2. kolu igrati protiv 13. nositelja, našeg reprezentativca Ivana Dodiga i Francuza Edouarda Roger-Vasselina, koji su u 1. kolu svladali Australce Nicka Kyrgiosa i Matta Reida sa 6-2, 7-6 (2).

Dvostruki razlog za slavlje imala je Petra Martić, koja je nakon plasmana u 3. kolo pojedinačne konkurencije izborila i mjesto u 2. kolu turnira ženskih parova. Martić je u paru s Francuskinjom Alize Cornet u 1. kolu nadigrala australsko-poljski par Ajla Tomljanović - Magda Linette da 2-6, 6-0, 6-0.

U turniru muških parova od hrvatskih tenisača još će nastupiti Mate Pavić i Franko Škugor. Pavić i Austrijanac Oliver Marach brane prošlogodišnji naslov i postavljeni su za prve nositelje, a u prvom kolu ih čekaju Talijani Simone Bolelli i Andreas Seppi. Škugor i Britanac Dominic Inglot su 10. nositelji, a za suparnike u prvom kolu imaju Japanca Tara Daniela i Australca Johna Millmana.

U konkurenciji ženskih parova Donna Vekić nastupa sa Švicarkom Belindom Benčić, a u 1. kolu će igrati protiv Ruskinje Kudermetove i Amerikanke Santamarije. Darija Jurak je u paru s Kineskinjom Han, a suparnice u 1. kolu su im Ruskinja Pavljučenkova i Latvijka Sevastova.

Linker
20. travanj 2024 02:16