Screenshot
VELIKI POTENCIJAL ZA VATRENE

HRVATSKI JUNAK I ADUT IZ SJENE I DALJE SAMO SANJA VATRENE, A ZA SN PORUČUJE: 'Izbornik Dalić će odlučiti hoće li me pozvati i jesam li dovoljno dobar'

MARKO LIVAJA Svojim pogotkom odveo je AEK u doigravanje za Ligu prvaka, nastavi li s ovim izdanjima, mogao bi uskoro dobiti i poziv za reprezentaciju
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 10:13

Marko Livaja jedan je od junaka Atene. Naravno, onog dijela koji navija za AEK. Zabio je pogodak Celticu u trećem pretkolu Lige prvaka, AEK je slavio 2:1 i došao na korak do elite.

- Nije bilo lako, Celtic je ozbiljna momčad, koja već godinama igra Ligu prvaka, ima iskustva u ovakvim utakmicama više od nas. Nije to bila utakmica s puno šansi, međutim, mi smo svoje zabili, pobijedili i sad smo još bliže našem cilju, Ligi prvaka - javio se Livaja iz Atene, s dana odmora, guštajući u velikom uspjehu. Priznaje da je AEK-ov navijački puk zahvatila lagana euforija, da mnogi već njegovu momčad vide u Ligi prvaka. Pogotovo što je idući protivnik mađarski MOL Vidi, bivši Videoton.

Euforija na grčki način

- Jasno, sad je krenula euforija na grčki način, svi već govore da smo u Ligi prvaka, ali mi moramo ostati na zemlji. Istina je da Mađari možda nisu najteži suparnik kojeg nam je ždrijeb mogao donijeti, međutim, ozbiljna je to momčad, čim je stigla do play-offa. Spremni smo na dvije teške utakmice, ali i prepuni samopouzdanja, vjerujemo da ćemo ostvariti taj cilj, da ćemo ove godine igrati Ligu prvaka.

Imam kontinuitet

Vratimo se utakmici protiv Celtica, Livaja je zabio glavom.

- Da, glavom, na drugoj stativi. Osjećam se odlično, spremno, početak sezone je izvrstan, odigrali smo tek dvije natjecateljske utakmice, bilo je dobro. Neka se tako i nastavi.

Očito je u Ateni pronašao sebe u pravom izdanju, je li se sad u Ateni skrasio na dulji rok?

- Ha, pronašao sebe, tako ispada. Ali, to je sve posljedica toga što sam dobio kontinuitet, povjerenje u nizu. Ranije se znalo događati da igram dvije, tri utakmice, pa me nakon prve slabije partije trener vrati na klupu. U takvim je uvjetima teško ostvariti pravu formu i zabijati u serijama. Zasad mi je u AEK-u stvarno dobro, zadovoljan sam.

S obzirom da sad forma već traje neko vrijeme, od prošle sezone, ima li naznaka da bi već do kraja ovog prijelaznog roka moga nekamo otići?

- Niti o tome pričam, niti o tome razmišljam. Kažem, lijepo mi je u AEK-u, imam ugovor, doista ne znam postoji li kakva ponuda za mene. Uostalom, nemam ni razloga nešto tražiti i čekati, blizu sam svog velikog sna, igranja u Ligi prvaka, to još nisam imao prilike i ne bih volio to propustiti. Igrao sam već u Europskoj ligi, ali Liga prvaka je ipak nešto posebno.

Kakav je sad odnos snaga u Grčkoj, je li AEK još uvijek najbolji, ili nas čeka uzbudljiva sezona?

- Pa, moglo bi biti zanimljivo. Mi smo dobro startali u sezonu, međutim, jak je i PAOK, tu je i Olympiacos. Tri kluba će se boriti za naslov, takva su očekivanja. Bit će naporna sezona, ali mi ne krijemo ambicije, želimo ponoviti prošlu sezonu.

Kako je biti AEK-ov igrač u Ateni, pogotovo nakon gola Celticu? Može li Livaja neometano prošetati gradom, ili se mora skrivati od navijača?

Reprezentativni san

- Ne mogu reći da teško šetam gradom, nisu navijači tako nametljivi. Uostalom, AEK nema navijača koliko Olympiacos ili Panathinaikos. Zaustave ponekad, pozdrave, požele sreću, malo se slikaju i to je to. Nema problema, ugodno mi je ovdje.

A kakve su Livajine ambicije u reprezentaciji? Dosad nije bio u nacionalnoj vrsti, očekuje li poziv u novom ciklusu?

- Naravno da mi je san igrati za reprezentaciju, kao i svakome. No, na meni je da radim, igram što bolje, a izbornik je taj koji će odlučiti hoće li me pozvati, jesam li dovoljno dobar.

Santini je odličan

Na neki način otvaraju se mjesta u napadu. Oprostio se Mandžukić, tko zna hoće li Nikola Kalinić uskoro opet dobiti poziv?

- Vidjet ćemo što će biti. Koncentriran sam na to da u svakoj utakmici budem pravi, da uđemo u Ligu prvaka. Reprezentacija bi dakako bila kruna svega toga.

Stalno se priča da ćemo imati problem u napadu odlaskom spomenutog dvojca, da Hrvatska više nema pravih napadača, dok smo na svim ostalima pozicijama bolje pokriveni?

- Kad se oprosti netko kao Mandžukić, netko tko je više od 10 godina bio važan dio te reprezentacije, jasno je da je takvog igrača teško nadoknaditi. I naći novog Mandžukića. Međutim, ne mislim da će Hrvatska u budućnosti imati problema s napadačima. Evo, odličan je Santini, ne zaboravite Čopa, makar trenutno ne igra, sigurno će se u dogledno vrijeme pojaviti još neko novo, mlado ime.

MARKO LIVAJA

U Interu

13 utakmica

4 pogotka

----------------------------------------------------------------

U Atalanti

34 utakmice

6 pogodaka

----------------------------------------------------------------

U Rubinu

13 utakmica

1 pogodak

----------------------------------------------------------------

U Empoliju

18 utakmica

1 pogodak

----------------------------------------------------------------

U Las Palmasu

26 utakmica

7 pogodaka

----------------------------------------------------------------

U AEK-u

44 utakmice

11 pogodaka

Linker
24. travanj 2024 20:44