Marc Atkins/Getty Images
FA KUP

HRVATSKI REPREZENTATIVAC NEĆE PO DOBROM PAMTITI DEBI NA 'OTOKU' Bivši europski prvak teško stradao na domaćem terenu

Piše: HinaObjavljeno: 05. siječanj 2019. 19:59

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić, koji je 1. siječnja iz belgijskog Genta prešao u engleskog drugoligaša Aston Villu, neće po dobrom pamtiti debi u dresu bivšeg europskog prvaka.

Aston Villa je na domaćem terenu izgubila od Swanseaja s 0:3, a strijelci su bili Baker-Richardson (2'), Nathan Dyer (47') i Jay Fulton (78').

BIRMINGHAM, ENGLAND - JANUARY 05:  Courtney Baker-Richardson of Swansea City scores his team's first goal past Lovre Kalinic of Aston Villa during the FA Cup Third Round match between Aston Villa and Swansea City at Villa Park on January 5, 2019 in Birmingham, United Kingdom.  (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Marc Atkins/Getty Images

Ispao je još jedan bivši europski prvak, budući da je Chelsea svladao drugoligaša Nottingham Forest s 2:0 golovima Alvara Morate (49', 59'), a Mateo Kovačić nije bio u sastavu londonskog kluba.

Nathan Redmond je golovima u 4. i 48. minuti priskrbio Southamptonu vodstvo od 2:0 protiv drugoligaša Derby Countyja, ali je na kraju susret završio 2:2. Domaćin je u razmaku od tri minute stigao do izjednačenja golovima Jacka Marriotta (58') i Toma Lawrencea (61'), pa će o putniku u 16-inu finala FA kupa odlučiti novi susret u Southamptonu.

Peta pobjeda u nizu za Solskjaera

Nogometaši Manchester Uniteda ostvarili su petu uzastopnu pobjedu pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera, svladavši u subotu u 3. kolu engleskog FA kupa drugoligaša Readinga s 2:0.

Nakon četiri prvenstvene pobjede u nizu, igrači Manchester Uniteda su zahvaljujući pogocima Juana Mate (22'-pen) i Romelua Lukakua (45'+4') izborili i 16-inu finala FA kupa.

Slavlje Arsenala

Arsenal je očekivano u 3. kolu engleskog FA kupa dobio trećeligaša Blackpool sa 3-0, dok je Newcastle na svom stadionu odigrao 1-1 protiv drugoligaša Blackburna. Gosti su poveli u 56. minuti preko Bradleyja Dacka, dok je izjednačenje Newcastleu donio Matt Ritchie u 84. minuti iz penala, pa će o putniku u 16-tinu finala FA kupa odlučiti novi susret u kojem će Blackburn biti domaćin.

Linker
22. travanj 2024 02:46