Ćorluka slavlje naslov
 Epsilon/Getty Images / Getty Images
LIJEPI DANI ZA BIVŠEG VATRENOG

IMPRESIVNA RUSKA KARIJERA BIVŠEG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA Raste bogata kolekcija trofeja Vedrana Ćorluke

KAPETAN LOKOMOTIVA Bivši Vatreni osvojio je još jedan trofej s moskovskim klubom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. svibanj 2019. 13:07

Lijepi su ruski dani Vedrana Ćorluke. Na ruskim je stadionima 33-godišnji hrvatski stoper ostvario najveći uspjeh svoje nogometne karijere, osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom prošle godine i to će se zauvijek pamtiti.

Podredio se tada Ćorluka kolektivu, izborniku Zlatku Daliću jasno je dao do znanja da mu neće smetati ni ako bude pričuva, iako bi se netko drugi na njegovom mjestu možda i uvrijedio takvim statusom s obzirom na igrački i reprezentativni staž.

Povukao se Ćorluka iz redova Vatrenih nakon ruskog srebra, ali je i dalje nastavio igrati nogomet na ruskim terenima i to kao član moskovskog Lokomotiva, kojem se priključio još 2012. godine iz Tottenhama, u transferu vrijednom sedam milijuna eura. Prije toga nastupao je za Dinamo, Inter Zaprešić, Manchester City i Bayer Leverkusen, no u Moskvi je ostavio najdublji trag.

Ugovor do 2020.

Prošle godine Ćorluka je osvojio s Lokomotivom naslov prvaka Rusije, a okitio se do sada i s tri naslova u Kupu Rusije. Od 2015. godine podizao je pehar namijenjen pobjedniku Kupa svake dvije godine. Nakon 2017., Lokomotiv je u tom natjecanju slavio i ove godine, a hrvatski defenzivac ugradio je, kao kapetan momčadi, svoj doprinos u osvajanje rekordnog osmog trofeja moskovskoga kluba u tom natjecanju.

Ukupno je Ćorluka u svim natjecanjima za Lokomotiv odigrao 175 utakmica uz osam postignutih pogodaka i sedam asistencija, dok je u aktualnoj sezoni upisao 29 nastupa, te po jedan gol i asistenciju. U Kupu je odigrao pet utakmica i zabio jedan gol, za minimalnu pobjedu protiv Rubina u prvoj utakmici četvrtfinala, te je kao kapetan predvodio svoju momčad i u finalnom ogledu s Uralom u Samari. Završilo je sa 1:0 pogotkom Barinova u 27. minuti.

Kakva će biti Ćorlukina budućnost što se tiče klupske karijere? U ovom trenutku nema naznaka da bi ovaj 192 cm visok stoper rodom iz Dervente mogao napustiti Moskvu. Naime, s Lokomotivom ima ugovor potpisan do ljeta 2020. godine, sasvim sigurno i unosna primanja. U više je navrata isticao kako uživa u ruskoj prijestolnici, pa je logično očekivati da će ugovor odraditi do kraja.

Linker
19. travanj 2024 05:25